WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε βήμα βήμα πώς θα χάσετε όλα τα περιττά κιλά σε ένα μήνα


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Φεβρουαρίου 2019

janko-ferlic-287472-unsplash.jpg

Η απώλεια βάρους για τους περισσότερους ανθρώπους φαντάζει δύσκολη υπόθεση, ενώ πολλοί εγκαταλείπουν την προσπάθεια στη μέση. Τα καλά νέα: Η εφαρμογή μιας καθημερινής διατροφής και άσκησης μπορούν να οδηγήσουν σε μακροπρόθεσμη απώλεια κιλών.  Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε τι αλλαγές πρέπει να κάνετε για να χάσετε όλα τα περιττά κιλά μέσα σε ένα μήνα.

Ημέρα 1: Βάλτε τον πρώτο σας στόχο. Για παράδειγμα γράψτε σε ένα χαρτί ότι θα τρώτε σωστά τις περισσότερες ημέρες την εβδομάδα και θα αφήσετε μια ημέρα για να καταναλώνετε τις αγαπημένες σας τροφές. Θυμηθείτε ότι για να πετύχετε το σκοπό σας είναι σημαντικό να θέτετε εφικτούς στόχους.

Ημέρα 2: Καθαρίστε τα ντουλάπια της κουζίνας. Συγκεντρώστε όλες τις τροφές που είναι πλούσιες με ζάχαρη, αλάτι και κορεσμένα λιπαρά και δώστε σε φίλους σας έτσι ώστε να μην μπαίνετε σε πειρασμό να τα καταναλώσετε.

Διαβάστε εδώ: Το ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια

Ημέρα 3: Ζυγιστείτε. Βάλτε στόχο να ζυγίζεστε μια φορά την εβδομάδα την ίδια ημέρα και ώρα. Έρευνες έχουν δείξει πως εάν παρακολουθούμε το βάρος μας μια φορά την εβδομάδα και όχι περισσότερο, έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στη απώλεια βάρους.

Ημέρα 4: Περπατήστε, τρέξτε, κάντε ποδήλατο, κολυμπήστε.

Ημέρα 5: Ξεκινήστε να τρώτε σε μικρότερα πιάτα. Μελέτες έχουν δείξει εάν τρώτε σε πιο μικρά πιάτα και μαχαιροπήρουνα θα μειώσετε την πρόσληψη θερμίδων.

Ημέρα 6: Επισκεφτείτε το γυμναστήριο της γειτονίας σας. Μια από τις καλύτερες ασκήσεις είναι η σανίδα. Κάντε 10 επαναλήψεις .

Ημέρα 7: Αντικαταστήστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο ή με το αβοκάντο. Για παράδειγμα αντί να βάζετε το πρωί στο ψωμί σας βούτυρο, μπορείτε να βάλετε μια φέτα αβοκάντο.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Ημέρα 8: Εάν έχετε ακόμα στην κουζίνα σας απλούς υδατάνθρακες έφτασε η στιγμή να τους αποχωριστείτε και να γεμίσετε το ψυγείο σας με λαχανικά και φρούτα.

Ημέρα 9: Εάν κάνετε καθιστή δουλειά βάλτε στόχο να σηκώνεστε κάθε μια ώρα. Νέα έρευνα έχει δείξει ότι εάν κάθεστε για πολλές ώρες αυξάνετε η πιθανότητα εμφάνισης χρόνιων ασθενειών, ακόμα και αν γυμνάζεστε.

Ημέρα 10: Ελέγξτε εάν το να ζυγίζεστε κάθε βδομάδα σας έχει βοηθήσει ή όχι. Εάν διαπιστώσετε πως η ζυγαριά σας αγχώνει τότε δεν υπάρχει λόγος να καταπιέζεστε, γιατί υπάρχουν και άλλοι τρόποι να δείτε εάν χάσατε κιλά. Ένας από αυτούς είναι τα ρούχα σας, κυρίως τα παντελόνια τα οποία μπορείτε να έχετε ως μέτρο σύγκρισης.

Ημέρα 11: Συνεχίστε να γυμνάζεστε και αυξήστε την ένταση, προσπαθώντας να νικήσετε το παλιό σας ρεκόρ.

Διαβάστε εδώ: Εάν προσθέσετε αυτά τα συστατικά στο νερό θα χάσετε τα περιττά κιλά

Ημέρα 12: Μειώστε τις μερίδες σας κατά το ήμισυ.

Ημέρα 13: Εάν σας αρέσουν οι καυτερές πιπεριές εντάξτε τις στην καθημερινή σας διατροφή, γιατί μπορεί να σας βοηθήσουν στην απώλεια κιλών.

Ημέρα 14: Θέστε ένα νέο στόχο. Περάσανε κιόλας 2 εβδομάδες και έφτασε ο καιρός να βάλετε νέους στόχους. Καταγράψτε όλα όσα πετύχατε και συνεχίστε την προσπάθεια.

Ημέρα 15: Ξεκινήστε την ημέρα καταναλώνοντας πρωινό που να περιέχει πρωτεΐνη, όπως αυγά βραστά. Τα αυγά είναι ένας από τους ευκολότερους και πιο νόστιμους τρόπους να αποκτήσετε το θρεπτικό συστατικό στο πρωινό γεύμα σας.

Ημέρα 16: Κάντε αερόβιες ασκήσεις. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν 30 λεπτά αεροβική δραστηριότητα απολάμβαναν την προπόνησή τους περισσότερο τη γυμναστική.

Ημέρα 17: Ξεκινήστε την ημέρα σας με γυμναστική για να έχετε ενέργεια.

Ημέρα 18: Αυξήστε την κατανάλωση των φρούτων και των λαχανικών.

Ημέρα 19: Μπορείτε να μείνετε 3 ημέρες χωρίς να φάτε κρέας; Έρευνες έχουν δείξει πως οι χορτοφάγοι τείνουν να έχουν χαμηλότερο δείκτη μάζας σώματος , σχέση με εκείνους που τρώνε κρέας.

Διαβάστε εδώ: Πώς θα αποφύγετε τη γρίπη και τις ιώσεις τρώγοντας

Ημέρα 20: Προσπαθήστε να πίνετε περισσότερο νερό.

Ημέρα 21: Φέρτε το γυμναστήριο στο σπίτι. Και τι εννοώ με αυτό; Για παράδειγμα πριν κάνετε ντους κάντε 15 push ups και λίγους κοιλιακούς.

Ημέρα 22: Φτιάξτε από το προηγούμενο βράδυ το μεσημεριανό σας γεύμα και πάρτε το μαζί σας στο γραφείο.

Ημέρα 23: Κάντε μια μίνι αποτοξίνωση, καταναλώνοντας μόνο φρούτα και λαχανικά για μια ημέρα. Μόνο το 13% των ενηλίκων λαμβάνει τη συνιστώμενη ποσότητα φρούτων την ημέρα (1 1/2 έως 2 φλιτζάνια) και λιγότερα από 9% λαμβάνει τη συνιστώμενη ποσότητα λαχανικών.

Ημέρα 24: Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας για να τον επιβραβεύσετε για την προσπάθεια σας.

Ημέρα 25: Κάντε ασκήσεις με το βάρος του σώματός σας.

Ημέρα 26: Θυμηθείτε να ενυδατώνεστε. Πιείτε ένα μπουκάλι  νερό πριν από κάθε γεύμα. Θα σας βοηθήσει να αισθανθείτε πιο χορτάτοι, να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες και να παραμένετε ενυδατωμένοι.

Ημέρα 27 : Εντάξτε τις ασκήσεις με βάρη όταν γυμνάζεστε και συνδυάστε τις με αερόβιες προπονήσεις.

Ημέρα 28: Κάντε ένα μίνι διαλογισμό πριν κοιμηθείτε ή κάθε φορά που νιώθετε στρεσαρισμένοι.

Ημέρα 29: Αυξήστε την κατανάλωση οσπρίων, γιατί περιέχουν φυτικές ίνες και αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού.

Ημέρα 30: Ζυγιστείτε και κάντε έναν απολογισμό για αυτά που πετύχατε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.