WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Έκανα αυτές τις αλλαγές στη διατροφή μου και απαλλάχτηκα από τα συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS)


Τζουλιάννα Καρνέζη

18 Φεβρουαρίου 2019

pms2.jpg

Το προεμμηνορροϊκό σύνδρομο (PMS) ονομάζεται ένα σύνολο από σωματικά και ψυχολογικά συμπτώματα, που σχετίζονται με τον έμμηνο κύκλο των γυναικών. Αν και οι περισσότερες γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία παρουσιάζουν κάποια από τα προεμμηνορροϊκά συμπτώματα, οι γυναίκες με PMS αντιμετωπίζουν σημαντικό πρόβλημα στην κοινωνική τους ζωή εξαιτίας των συμπτωμάτων αυτών. Τις περισσότερες φορές εξαφανίζονται μετά την έναρξη της εμμηνόρροιας, αλλά κάποιες φορές ίσως και να συνεχίζονται μετά την έναρξη της ροής.

Διαβάστε εδώ: Το ένα πράγμα που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μέχρι και 10 χρόνια

Ήμουν λοιπόν μια από τις τόσες πολλές γυναίκες που ταλαιπωρούνται από το PMS και χρησιμοποιών παρελθοντικό χρόνο, γιατί κατάφερα με την κατάλληλη διατροφή να απαλλαγώ από τα δυσάρεστα συμπτώματα. Θέλετε να δείτε πώς τα κατέφερα;

Το πρώτο πράγματα που άλλαξα είναι να μειώσω την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων. Αν και δεν απαρνήθηκα την αγαπημένη μου σοκολάτα, όμως την κατανάλωνα με μέτρο, ενώ ξεκίνησα να τρώω περισσότερα φρούτα και λαχανικά. Επίσης έκοψα το αλάτι και το αντικατέστησα με άλλα μπαχαρικά, όπως τη ρίγανη και την πάπρικα. Ενώ κάθε φορά που θέλω κάτι αλμυρό τρώω ξηρούς καρπούς ή φρέσκα λαχανικά.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Ένα άλλο διατροφικό μυστικό που μείωσε τα ανεπιθύμητα συμπτώματα του PMS, ήταν και το ασβέστιο. Μια σημαντική σημαντική βιταμίνη για τις γυναίκες, που μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη των περισσότερων συμπτωμάτων, όπως οι κράμπες και η κατάθλιψη. Και δεν εννοώ να πάτε στο φαρμακείο να αγοράσετε συμπλήρωμα, αλλά να προσπαθήσετε- όπως έκανα και εγώ- να καταναλώνετε τρόφιμα πλούσια σε ασβέστιο όπως είναι το τυρί, οι σπόροι λιναριού, τα αμύγδαλα, το τόφου, τα πράσινα, φυλλώδη λαχανικά κ.α.

Όσο περίεργο και αν σας φανεί, κάνοντας τις παραπάνω διατροφικές επιλογές, υιοθετώντας δηλαδή μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, άπαχες πρωτείνες και φυτικές ίνες, κατάφερα να εξαλείψω τα σιμώματα του PMS και να βελτιώσω την ποιότητα της καθημερινότητάς μου.

Διαβάστε εδώ: 5 μύθοι για το σακχαρώδη διαβήτη που δεν γνωρίζατε μέχρι σήμερα

Τέλος εκτός από τη διατροφή σύμμαχος μου σε αυτή την προσπάθεια ήταν και η άσκηση. Ξέρω μπορεί να σας φαίνεται σαν το τελευταίο πράγμα στη λίστα, για την ανακούφιση από το PMS,  αλλά βοηθά πραγματικά. Περπάτημα, κολύμπι και γιόγκα είναι μερικές επιλογές, που όταν γίνονται τακτικά μπορεί να βοηθήσουν στην πρόληψη των συμπτωμάτων του PMS.

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/sarahs_day

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.