WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτεροι τρόποι για να χάσετε το επίμονο λίπος στην κοιλιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Μαρτίου 2019

anton-mislawsky-1175743-unsplash.jpg

Η απώλεια λίπους από οποιοδήποτε μέρος του σώματός μπορεί να είναι δύσκολη. Δυστυχώς όμως το κοιλιακό λίπος είναι και το πιο επικίνδυνο, κυρίως το σπλαχνικό το οποίο περιβάλλει τα όργανα. Αυτό σημαίνει πως έαν έχετε αυξημένο σπλαχνικό λίπος είναι πιο πιθανό να αυξηθούν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα, τα επίπεδα σακχάρου, ο κίνδυνος για καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης τύπου 2.

Διαβάστε εδώ: Εάν δεν ξέρετε τι να κάνετε στο γυμναστήριο ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές

Και ενώ δεν μπορείτε να στοχεύσετε στην απώλεια λίπους σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος σας,  μπορείτε ωστόσο να μειώσετε συνολικά το λιπώδη ιστό, άρα και από την κοιλιά. Δείτε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε.

Καταναλώστε φυτικές ίνες

Τα τρόφιμα που περιέχουν απλούς υδατάνθρακες και ζάχαρη αυξάνουν το αίσθημα της πείνας και καταλήγετε να τρώτε περισσότερο. Αν όμως αυξήσετε την πρόσληψη τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, όπως ψωμί ολικής αλέσεως, βρώμη, λαχανικά, φρούτα, φασόλια και όσπρια, θα βοηθήστε στην επιβράδυνση της πέψης. Το αποτέλεσμα;  Θα τρώτε λιγότερο και θα χάσετε κιλά και πόντους από την κοιλιά.

Διαβάστε εδώ: Οι ειδικοί μας δίνουν τις καλύτερες συμβουλές για να χάσουμε τα περιττά κιλά

Κάντε μια καθημερινή βόλτα

Αν δεν έχετε καθιερωμένη ρουτίνα άσκησης, το περπάτημα είναι μια καλή αρχή για να χάσετε κιλά. Μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο The Journal of Nutrition & Biochemistry διαπίστωσε ότι οι παχύσαρκοι συμμετέχοντες που περπατούσαν για 50 έως 70 λεπτά τρεις ημέρες την εβδομάδα για 12 εβδομάδες μείωσαν σημαντικά το σπλαχνικό τους λίπος σε σύγκριση με εκείνους που είχαν καθιστική ζωή.

Στοχεύστε στην αύξηση της μυϊκής μάζας

Παρόλο που δεν μπορείτε να πετύχετε τη μείωση του λίπους σε συγκεκριμένα μέρη του σώματος, μπορείτε όμως να στοχεύσετε στην αύξηση  του μυϊκού ιστού, ο οποίος με τη σειρά του βοηθάει στην καύση λίπους.  Υπάρχουν κυριολεκτικά δεκάδες μύες μεταξύ των ώμων και των γοφών σας που εμπλέκονται σε κάθε κίνηση που κάνετε. 

Διαβάστε εδώ: 4 λόγοι για να μην κόψετε τη γλουτένη

Πείτε αντίο στο άγχος

Το άγχος εκτός από τη ψυχολογία σας, μπορεί επίσης να δυσκολέψει την απώλεια βάρους. Αυτό συμβαίνει γιατί σας κάνει να τρώτε περισσότερο,  αφού χρησιμοποιείτε τα τρόφιμα ως υποκατάστατο για την αντιμετώπιση του στρες. Αν βρεθείτε να τρώτε λόγω του στρες, κάντε ένα βήμα πίσω και σκεφτείτε: Τι προκαλεί το άγχος μου και τι μπορώ να κάνω γι΄αυτό; Βρείτε έναν τρόπο να χαλαρώσετε ή να μιλήστε με έναν θεραπευτή, αντί να ανοίξτε τα σακουλάκια με τα πατατάκια.

Κάντε τον ύπνο προτεραιότητα

Ο ύπνος είναι σημαντικός όταν πρόκειται για την επιτυχία της απώλειας βάρους. Μια ανασκόπηση και μετα-ανάλυση από το Ηνωμένο Βασίλειο διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που κοιμούνται 5,5 ώρες ή λιγότερο τη νύχτα έτρωγαν επιπλέον 385 θερμίδες την επόμενη ημέρα σε σύγκριση με εκείνους που κοιμόντουσαν για τουλάχιστον 7 ώρες.

Μαγειρέψτε τα γεύματά σας

Εάν μαγειρεύετε το δικό σας φαγητό, μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος στην κοιλιά, αρκεί να μαγειρεύετε με τα σωστά τρόφιμα. Μετά από ανάλυση δεδομένων από περισσότερους από 11.000 άνδρες και γυναίκες, οι ερευνητές του Ηνωμένου Βασιλείου διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν περισσότερα από πέντε σπιτικά γεύματα την εβδομάδα,  ήταν 28% λιγότερο πιθανό να έχουν υψηλό δείκτη μάζας σώματος και 24% λιγότερο πιθανό να έχουν συσσωρευμένο σωματικό λίπος.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.