WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σνακ χαμηλά σε θερμίδες για να περιορίσετε την πείνα και να χάσετε βάρος


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Μαΐου 2019

epicurrence-64520-unsplash.jpg

Σχεδόν κάθε μέρα στις 3 μ.μ., το στομάχι σας γκρινιάζει - ήρθε η ώρα για ένα σνακ. Ενώ μπορεί να είναι δελεαστικό (και ευκολότερο) να πάρετε ένα πακέτο μπισκότα ή κρακεράκια, όμως από την άλλη μεριά θα φορτώσετε το σώμα σας με περιττές θερμίδες. Για να αποφύγετε λοιπόν να πάρετε κιλά ή να σαμποτάρετε τη διατροφή που ακολουθείτε, δοκιμάστε τα παρακάτω σνακ που είναι θρεπτικά και χαμηλά σε θερμίδες.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Γιαούρτι με μούρα

Εάν επιθυμείτε κάτι κρεμώδες και γλυκό, μια μερίδα γιαούρτι με μια χούφτα μούρα είναι η κατάλληλη επιλογή. Τα μούρα χαρίζουν μια φυσική γλυκύτητα, ενώ το γιαούρτι περιέχει προβιοτικά που βοηθάνε στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Αμύγδαλα με φρούτα

Οι ξηροί καρποί συγκαταλέγονται στις πλέον ωφέλιμες τροφές για τον οργανισμό. Βοηθούν στην καταπολέμηση των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη, μειώνουν την κακή χοληστερίνη και αυξάνουν την καλή, ενώ προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία στον οργανισμό. Απολαύστε μια χούφτα αμύγδαλα με φρούτα για να τροφοδοτήσετε το σώμα σας με φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και καλά λιπαρά οξέα.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Φέτες μήλου με φυστικοβούτυρο

Αυτό το σνακ προσφέρει άπαχη πρωτεΐνη, υγιή λίπη και υδατάνθρακες για γρήγορη ενέργεια. Το φυστικοβούτυρο είναι ένα από τα πρωτεϊνικά τρόφιμα που περιέχουν περίπου 2 γραμμάρια ινών ανά μερίδα (2 κουταλιές της σούπας). Οι ίνες διατηρούν το πεπτικό σύστημα σε καλή κατάσταση λειτουργίας και μπορούν επίσης να μειώσουν την ολική χοληστερόλη βελτιώνοντας με αυτό τον τρόπο την καρδιαγγειακή υγεία του ατόμου.

Σπιτικό ποπ κορν

Το ποπ κορν μπορεί να γίνει ένα υγιεινό σνακ εφόσον δεν περιέχει βούτυρο. Μπορείτε λοιπόν να το φτιάξετε στο σπίτι σας με λίγο ελαιόλαδο και να το απολαύσετε όταν αρχίσετε να πεινάτε.

Πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα, διότι, όχι μόνο είναι δυναμωτικό, αλλά συμβάλει και στην απώλεια ή στη διατήρηση του σωματικού βάρους.  Να είστε βέβαιοι ότι, εάν το προσθέστε στη διατροφή σας, θα έχετε πολλά οφέλη για την υγεία και για το βάρος σας. Απολαύστε το με μερικά φρέσκα φρούτα και granola για ένα νόστιμο και χορταστικό σνακ.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.