Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι έχετε προβλήματα στους νεφρούς

Τζουλιάννα Καρνέζη
Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019
brooke-cagle-336475-unsplash.jpg

Οι νεφροί είναι τα ζωτικά όργανα που ευθύνονται κυρίως για την αποτοξίνωση του σώματος. Αν κάτι τους συμβεί κάτι, ολόκληρο το σώμα υποφέρει.

Οι νεφροί απορροφούν θρεπτικά συστατικά και διατηρούν ισορροπία στα σωματικά υγρά. Παρά τη σπουδαιότητά τους, δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστούν τα συμπτώματα της δυσλειτουργίας τους.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι η λειτουργία των νεφρών μειώνεται με την ηλικία και η έγκαιρη ανίχνευση οποιωνδήποτε προβλημάτων μπορεί να είναι κρίσιμη για τη διατήρηση της υγείας σας. Εδώ έχουμε απαριθμήσει επτά συμπτώματα που ενδέχεται να υποδεικνύουν προβλήματα στους νεφρούς.

Οίδημα

Μία λειτουργία των νεφρών είναι η διατήρηση της όξινης / αλκαλικής ισορροπίας του σώματος με τη ρύθμιση των υγρών. Έτσι, αν υπάρχει μια ανώμαλη συσσώρευση υγρών στο σώμα, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά με τους νεφρούς. Αυτή η συσσώρευση υγρών μπορεί να οδηγήσει σε οίδημα, το οποίο συνήθως εμφανίζεται στα χέρια, τα πόδια ή τους αστραγάλους.

Αλλαγές στο πρότυπο ούρησης

Εάν αντιμετωπίζετε αλλαγές στο μοτίβο ούρησης, αυτό μπορεί να υποδεικνύει προβλήματα στους νεφρούς. Ορισμένες από τις αλλαγές αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν τα εξής:

Αίσθημα πίεσης κατά τη διάρκεια της ούρησης,

Αίμα στα ούρα

Λιγότερο συχνή ούρηση, αλλά τα ούρα εμφανίζονται σκοτεινά κατά την απέκκριση

Τα ούρα φαίνεται να είναι αφρώδη ή φυσαλιδώδη

Συχνά ξυπνάτε τα μεσάνυχτα και αισθάνεστε την ανάγκη για ούρηση.

Διαβάστε εδώ: Μια νέα μελέτη αποκαλύπτει: Η μείωση των υδατανθράκων σχετίζεται με πρόωρο θάνατο

Εξανθήματα

Η συσσώρευση ουρικού οξέος και προϊόντων αποβλήτων στο σώμα μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο δέρμα. Τα εξανθήματα είναι ένα σύμπτωμα που μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες. Ωστόσο, τα εξανθήματα που προκαλούνται από δυσλειτουργία των νεφρών είναι βαθύτερα και νιώθετε σα να εκτείνονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, ενώ οι τοπικές θεραπείες δεν φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα.

Πόνος στα πόδια και στο κάτω μέρος της πλάτης

Ο πόνος στα πόδια ή στο κάτω μέρος της πλάτης μπορεί να υποδεικνύει τις πέτρες στους νεφρούς, αλλά μπορεί επίσης να αποδοθεί στις λοιμώξεις των νεφρών. Εάν συμβεί αυτό, η ασθένεια μπορεί να προχωρήσει και να συνοδεύεται από άλλα συμπτώματα, όπως δυσκολία στην ούρηση ή αίσθηση καψίματος κατά την ούρηση. Είναι σημαντικό να διακρίνετε αυτό το σύμπτωμα από τον φυσιολογικό μυϊκό πόνο.

Κακή γεύση στο στόμα

Όταν οι νεφροί αποτύχουν να απομακρύνουν τις τοξίνες, θα συσσωρευτούν στο σώμα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μεταλλική γεύση στο στόμα και να οδηγήσει σε κακή αναπνοή. Μπορεί επίσης να αισθανθείτε ότι τα τρόφιμα που τρώτε δεν έχουν καλή γεύση, ειδικά τα κρέατα. Αυτό μπορεί να μειώσει την όρεξη και να σας κάνει να χάσετε βάρος.

Διαβάστε εδώ: Σνακ χαμηλά σε θερμίδες για να περιορίσετε την πείνα και να χάσετε βάρος

Κόπωση

Οι νεφροί παράγουν μια ορμόνη που δημιουργεί τα ερυθρά αιμοσφαίρια, τα οποία με τη σειρά τους μεταφέρουν οξυγόνο στο σώμα. Όταν δεν λειτουργούν σωστά , μπορεί να υπάρχει έλλειψη ερυθρών αιμοσφαιρίων, άρα και έλλειψη οξυγόνου με αποτέλεσμα να νιώθετε κουρασμένοι. Αυτό μπορεί να αποδοθεί σε διάφορους παράγοντες, αλλά είναι ακόμα ένα σύμπτωμα κακής υγείας των νεφρών.

Η έγκαιρη διάγνωση είναι ζωτικής σημασίας όταν αντιμετωπίζετε τέτοια ζητήματα. Εάν λοιπόν. Ως εκ τούτου, εάν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε από τα παραπάνω συμπτώματα, θα πρέπει να συμβουλευτείτε γιατρό για ιατρική συμβουλή.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.