WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι πιο απλοί τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά


Τζουλιάννα Καρνέζη

1 Αυγούστου 2019

Οι πιο απλοί τρόποι για να χάσετε λίπος από την κοιλιά

Το επιπλέον λίπος στην κοιλιά μπορεί να είναι ενοχλητικό όχι μόνο επειδή δεν σας αρέσει να το βλέπετε, αλλά επειδή έχει επίσης αντίκτυπο στη συνολική υγεία, αφού αυξάνει τον αυξάνει τον κίνδυνο για προβλήματα όπως οι καρδιακές παθήσεις και ο διαβήτης.
Λόγω τον ορμονικών αλλαγών, του άγχους, της έλλειψης ύπνου είναι πολύ εύκολο να αποθηκευτεί λίπος στην περιοχή της κοιλιάς. Και ενώ δεν γίνεται να χάσετε πόντους μόνο από τη συγκεκριμένη περιοχή, μπορείτε ωστόσο να κάνετε αλλαγές στον τρόπο ζωής και να σας βοηθήσουν να χάσετε λίπος από την κοιλιά εύκολα και γρήγορα.

Διαβάστε εδώ: Η Blake Lively αποκαλύπτει τι τρώει σε μια ημέρα και παραμένει τόσο λαμπερή

Προσέξτε τη διατροφή σας

Δυστυχώς εάν τρώτε συχνά επεξεργασμένα τρόφιμα δεν θα μπορέσετε να μειώσετε το κοιλιακό λίπος. Και αυτό συμβαίνει γιατί αυτές οι τροφές, όπως τα πατατάκια, τα γλυκά, προωθούν το σπλαχνικό λίπος στο ήπαρ και αυτό οδηγεί σε αύξηση του σωματικού βάρους και στην εμφάνιση ασθενειών. Αντ αυτού εάν επιλέγετε να τρώτε φυτικές ίνες, φρούτα, λαχανικά και άπαχη πρωτεΐνη τότε θα καταφέρετε πιο εύκολα να μειώσετε το σπλαχνικό λίπος.

Μειώστε την κατανάλωση αλκοόλ

Η μείωση της πρόσληψης αλκοόλ μπορεί επίσης να βοηθήσει. Το αλκοόλ περιέχει περίπου επτά θερμίδες ανά γραμμάριο, λίγο κάτω από το λίπος, που ισοδυναμεί με εννέα θερμίδες ανά γραμμάριο. Και επειδή το αλκοόλ απορροφάται γρήγορα, όταν καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα εμποδίζει τον μεταβολισμό και συμβάλει στην αποθήκευση λίπους.

Βεβαιωθείτε ότι ασκείτε

Η σωματική δραστηριότητα κάνει καλό στην γενική υγεία τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική. Έρευνες έχουν δείξει πως άσκηση βοηθά επίσης στη μείωση του σπλαχνικού λίπους. Έτσι τι είδους άσκηση είναι καλύτερο όταν πρόκειται για το κάψιμο λίπους στην κοιλιά; Η καλύτερη επιλογή είναι η έντονη προπόνηση με βάρη σε συνδυασμό με αερόβια προπόνηση.

Διαβάστε εδώ: Γιατί δεν πρέπει να κόψετε τη γλουτένη από τη διατροφή σας

Απλά χαλάρωσε

Καθώς η αντίληψη του σώματός σας για το άγχος αυξάνεται, η κορτιζόλη, η ορμόνη του στρες, απελευθερώνεται από τα επινεφρίδια. Τα κανονικά επίπεδα απελευθερώνονται όταν ξυπνάτε το πρωί ή κατά τη διάρκεια της άσκησης. Το χρόνιο στρες μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της κορτιζόλης και άλλων ορμονών του στρες, οδηγώντας σε αύξηση του σακχάρου στην κυκλοφορία του αίματος, σε αύξηση βάρους, σε πεπτικά προβλήματα, σε κατάθλιψη και πλήθος άλλων επιπτώσεων στην υγεία.
Μια μελέτη στην Ψυχοσωματική Ιατρική επιβεβαιώνει τη σχέση μεταξύ άγχους και αύξησης βάρους, αποκαλύπτοντας ότι οι γυναίκες που είναι πιο ευάλωτες στις επιπτώσεις του στρες είναι πιο πιθανό να έχουν αυξημένο κοιλιακό λίπος και υψηλότερα επίπεδα της κορτιζόλης.
Σύμφωνα με μελέτη οι γυναίκες που εμφάνισαν τη μεγαλύτερη μείωση του στρες με την αποτελεσματική γνώση τεχνικών περιορισμού του στρες, τείνουν να χάνουν περισσότερο λίπος στην κοιλιά . Πάρτε λοιπόν μερικές βαθιές αναπνοές και χαλαρώστε.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.