WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε αυτή την απώλεια, σύμφωνα με τους ειδικούς


Τζουλιάννα Καρνέζη

15 Δεκεμβρίου 2019

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να χάσετε κιλά και να διατηρήσετε αυτή την απώλεια, σύμφωνα με τους ειδικούς

Το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών εκτιμά ότι το 70% των Αμερικανών είναι είτε υπέρβαροι είτε παχύσαρκοι και οι προβλέψεις δείχνουν ότι ο αριθμός θα συνεχίσει να αυξάνεται. Ο λόγος είναι ότι, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη είναι η βιομηχανία απώλειας βάρους, ο αριθμός των ανθρώπων που πετυχαίνουν να χάσουν βάρος (και το πιο σημαντικό, να διατηρήσουν αυτή την απώλεια) είναι σχετικά μικρός σε σύγκριση με τον αριθμό που πραγματικά προσπαθεί.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσετε βάρος και οι μελέτες το έχουν δείξει, είναι να περιορίσετε τις συνολικές θερμίδες σας ανά ημέρα. Και για να το πετύχετε αυτό, αλλά και να έχετε μακροπρόθεσμη επιτυχία, είναι σημαντικό να παρακολουθείτε όλα όσα τρώτε καθημερινά, να έχετε όριο θερμίδων και να μην υπερβείτε αυτό το όριο.

Αυτή η μέθοδος σας βοηθάει να μετρήσετε πόσο φαγητό καταναλώνετε πραγματικά σε οποιαδήποτε ώρα μέσα στην ημέρα. Για παράδειγμα εάν για πρωινό έχετε ένα φλιτζάνι δημητριακά και μισό φλιτζάνι γάλα, μετρήστε το καθένα και γράψτε το σε ένα ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων. Επίσης το καλό με το διαδίκτυο είναι ότι έχουμε εφαρμογές που μετρούν τα πάντα για εμάς, όπως παρακολουθούν τις θερμίδες που καταναλώνουμε, σας κατευθύνουν προς τα τρόφιμα που είναι λιγότερο θερμιδικά και στις τροφές που αυξάνουν τον κορεσμό. 

Είναι επίσης σημαντικό να κατανοήσετε πως δεν είναι όλες οι δίαιτες κατάλληλες για όλους. Μια διατροφή που δουλεύει σε εμάς, δεν σημαίνει ότι θα δουλέψει και στους φίλους μας. Θυμηθείτε, είστε ο μόνος υπεύθυνος για τις διατροφικές σας συνήθειες (το σώμα σας διαφέρει από τους άλλους), οπότε ο μεταβολισμός σας μπορεί να είναι πιο γρήγορος ή πιο αργός από κάποιον άλλον. 

Τέλος πρέπει να δώσετε στον εαυτό σας ένα λογικό χρονικό διάστημα για να χάσετε βάρος. Γιατί έτσι όπως δεν πήρατε τα κιλά μέσα σε μια ημέρα, δεν γίνεται να περιμένετε να τα χάσετε σε μικρό χρονικό διάστημα. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.