WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε πώς θα χάσετε τα τελευταία 5 κιλά εύκολα και γρήγορα


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Δεκεμβρίου 2019

Δείτε πώς θα χάσετε τα τελευταία 5 κιλά εύκολα και γρήγορα

Στην αρχή ενός ταξιδιού απώλειας βάρους, τα κιλά φεύγουν πολύ εύκολα, αλλά καθώς πλησιάζουμε το στόχο μας, νιώθουμε πως δεν μπορούμε με τίποτα να τα ξεφορτωθούμε. Γι' αυτό παρακάτω, θα δείτε πώς θα χάσετε τα τελευταία 5 κιλά. 

Αλλάξτε την προπόνησή σας. Εάν τον τελευταίο καιρό έχετε μπει σε μια ρουτίνα όσον αφορούσε το σώμα σας και κάνετε συνέχεια τις ίδιες ασκήσεις, τότε έφτασε η στιγμή να την αλλάξετε. Αυξήστε τις ώρες που γυμνάζεστε και θα καταφέρετε να χάσετε τα τελευταία 5 κιλά. 

Αυξήστε τις φυτικές ίνες. Όταν καταναλώνουμε φυτικές ίνες αυξάνεται ο κορεσμός και νιώθουμε πιο πολλές ώρες χορτάτοι. Τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα όσπρια συγκεντρώνουν τις υψηλότερες ποσότητες φυτικών ινών.

Πάρτε ένα προβιοτικό συμπλήρωμα.  Η ισορροπία της εντερικής χλωρίδας, εκτός από ότι μας κρατάει υγιείς, επηρεάζει και το βάρος. Μια πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι παχύσαρκοι έχουν μια μικρότερη ποικιλομορφία στην χλωρίδα του εντέρου τους, σε σχέση με εκείνους που διατηρούν φυσιολογικό βάρος. Άλλες μελέτες έχουν δείξει, ότι η αύξηση σε μια ομάδα των βακτηρίων του εντέρου που ονομάζεται Firmicutes και η μείωση σε μια ομάδα των βακτηρίων του εντέρου που ονομάζεται Bacteroidetes, συνδέεται με την παχυσαρκία. Επίσης μελέτες έχουν δείξει ότι τα προβιοτικά καταπολεμούν τις διάρροιες, τη δυσκοιλιότητα, τα έλκη και γενικά τις φλεγμονές του εντέρου. Επίσης, μπορούν να βελτιώσουν την αρτηριακή πίεση, κάτι που έχει άμεση επίδραση στην υγεία της καρδιάς.

Να κοιμάστε 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ χωρίς διακοπές. Η αϋπνία μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του σωματικού βάρους, γιατί μειώνει τη λεπτίνη -ορμόνη που αυξάνει το αίσθημα κορεσμού- ενώ αυξάνει τη γκρελίνη την ορμόνη της πείνας. Επίσης έρευνες έχουν δείξει πως όσοι δεν κοιμούνται 7 με 8 ώρες κάθε βράδυ, καταναλώνουν περισσότερες θερμίδες χωρίς να το συνειδητοποιήσουν, σε σχέση με εκείνους που κοιμούνται τις σωστές ώρες.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.