WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι να φάτε το βράδυ αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος


Τζουλιάννα Καρνέζη

27 Ιανουαρίου 2020

Τι να φάτε το βράδυ αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος

Πολλοί άνθρωποι τρώνε υγιεινά όλη την ημέρα, μέχρι που φτάνει το βράδυ και υποκύπτουν στους διατροφικούς πειρασμούς. Πόσες φορές σας έχει τύχει να γυρνάτε κουρασμένοι από το σπίτι και να παραγγέλνετε κάτι απ έξω ή να ανοίγετε το σακουλάκι με τα πατατάκια ενώ παρακολουθείτε την αγαπημένη σας σειρά; 

Αν λοιπόν έχετε βρεθεί σε παρόμοια κατάσταση και θέλετε να σταματήσετε, συνεχίστε την ανάγνωση για να μάθετε τι να τρώτε το βράδυ, ώστε να χάσετε ή να μην πάρετε κιλά. 

Όταν δεν έχετε καμία διάθεση να μαγειρέψετε.  

Καλέστε το αγαπημένο σας εστιατόριο και παραγγείλετε μια διπλή μερίδα λαχανικών στον ατμό με γαρίδες στον ατμό και λίγο ρύζι. Στη συνέχεια, ενώ περιμένετε το φαγητό δημιουργήστε τη δική σας σάλτσα για τα λαχανικά. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μια κουταλιά της σούπας ξύδι, ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τριμμένο τζίντζερ. Όταν φτάσει το δείπνο, ρίξτε τα ζεστά λαχανικά και τις γαρίδες στη σάλτσα μαζί με μισό φλιτζάνι ρύζι και απολαύστε το βραδινό σας. 

Αν χρειάζεστε πρώτα ένα σνακ.

Όταν έχετε ήδη φύγει από το γραφείο χωρίς να έχετε φάει κάτι, μπορεί να είναι δύσκολο να περιμένετε μέχρι να είναι έτοιμο το δείπνο. Επιλέξτε για σνακ ένα τέταρτο φλυτζάνι αμυγδάλων και προσπαθήστε να τρώτε ένα κάθε φορά, για να μην τελειώσουν γρήγορα και να έχει προλάβει να ετοιμαστεί το φαγητό. 

Όταν χρειάζεστε να φάτε το βραδινό σας τώρα. 

Εάν πεινάτε τόσο πολύ που θέλετε να φάτε το βραδινό σας γρήγορα και χωρίς να μπείτε στον κόπο να μαγειρέψετε, μπορείτε να ετοιμάσετε μια τονοσαλάτα ή μια σαλάτα με σολομό και ένα κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα και δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Κόψτε επίσης μια πιπεριά στο μισό κατά μήκος, αφαιρέστε τους σπόρους και προσθέστε την στη σαλάτα σας. 
 
Τέλος καλό είναι να επισημάνουμε πως η ώρα ενός γεύματος από μόνη της δεν οδηγεί στην πρόσληψη βάρους. Εξάλλου η απώλεια κιλών επιτυγχάνεται όταν τρώτε λιγότερες θερμίδες από αυτές που δαπανάτε όλη την ημέρα. Έτσι λοιπόν με την προϋπόθεση πως η συνολική ημερήσια κατανάλωση θερμίδων δεν ξεπερνάει τις θερμίδες που πρέπει να λάβετε, μπορείτε να καταναλώσετε το κύριο γεύμα το βράδυ. Το ιδανικό είναι να τρώτε το τελευταίο γεύμα 3 με 4 ώρες πριν πέσετε στο κρεβάτι, ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της πέψης.

Η συμβουλή ότι πρέπει να τρώτε το βραδινό μέχρι τις 20:00 είναι ένας μύθος, γιατί σημασία έχουν οι συνολικές θερμίδες, που αν δεν ξεπεράσετε αυτές που σας αναλογούν, τότε η ώρα του δείπνου δεν θα επηρεάσει το βάρος σας.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.