WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσετε κιλά εάν είστε 40 ετών


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Φεβρουαρίου 2020

Οι καλύτερες συμβουλές για να χάσετε κιλά εάν είστε 40 ετών

Όταν  φτάνετε στα 40 τα οφέλη είναι πολλά, όπως σοφία, αυξημένη αυτογνωσία και αυτοπεποίθηση. Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι είναι δύσκολο να συνηθίσετε μερικές από τις σωματικές αλλαγές. Μια από αυτές είναι και η μείωση του μεταβολισμού, η οποία μπορεί να κάνει πιο δύσκολη την προσπάθεια απώλειας βάρους ή ακόμα και να σας προσθέσει κιλά. 

Όμως δεν υπάρχει λόγος να απογοητεύεστε γιατί με τις παρακάτω συμβουλές θα καταφέρετε να χάσετε κιλά ακόμα και εάν έχετε ξεπεράσει τα 40. 

Κόψτε τους απλούς υδατάνθρακες, αλλά όχι τους σύνθετους. 

Οι υδατάνθρακες είναι καύσιμα και ολόκληρες πηγές τροφίμων, όπως φρέσκα φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως και πατάτες και μας προσφέρουν βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Το κόψιμο υδατανθράκων στερεί το σώμα σας από σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως δυσκοιλιότητα, κόπωση και ευερεθιστότητα.

Αλλά μετά την ηλικία των 40 ετών, η ημερήσια απαίτηση για απλούς υδατάνθρακες χρειάζεται  να μειωθεί. Το μυστικό είναι να βελτιστοποιήσετε την ποιότητα των υδατανθράκων που τρώτε, μειώνοντας τους απλούς που βρίσκονται στα γλυκά, στα επεξεργασμένα τρόφιμα. 

Καταναλώστε πολλά περισσότερα λαχανικά.

Ξεκινήστε με τα λαχανικά πρώτα, στη συνέχεια, να πηγαίνετε στο κυρίως γεύμα. Συνιστώ συχνά να συμπεριλάβετε ένα πλήρες φλιτζάνι μη αμυλούχων λαχανικών στο πρωινό και τουλάχιστον δύο φλιτζάνια σε κάθε γεύμα και δείπνο. Τουλάχιστον πέντε φλιτζάνια την ημέρα (σκεφτείτε πέντε τμήματα μεγέθους τένις) παράσχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν προστασία από ασθένειες. Επίσης αυξάνουν την πληρότητα, βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης και υποστηρίζουν την υγιή πέψη. Όμως σύμφωνα με το CDC, μόνο το 9% των ενηλίκων τρώει την ελάχιστη συνιστώμενη ημερίσια πρόσληψη λαχανικών. Συνδυάστε τα λαχανικά  με πηγή άπαχης πρωτεΐνης, καλό λίπος και σύνθετους υδατάνθρακες και θα έχετε δημιουργήσει μια ιδανική ισορροπία τόσο για τη διαχείριση του βάρους όσο και για την καλή διατροφή.

Προσέξτε το αλκοόλ.

Πολλοί που έχουν φτάσει τα 40 δεν βλέπουν τους αριθμούς της ζυγαριάς να μετακινούνται εάν δεν μειώσουν το αλκοόλ. Κατ 'αρχάς, το αλκοόλ τείνει να μειώνει τις αναστολές και να αυξήσει την όρεξη, έτσι ώστε να καταλήξετε να τρώτε περισσότερο, συχνά χωρίς νόημα. Τέλος, το υπερβολικό αλκοόλ μπορεί να διαταράξει τον ύπνο και ένας υγιής κύκλος ύπνου συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό, τη διαχείριση του βάρους και τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά.

Ασκηθείτε περισσότερο.

Η απώλεια βάρους μόνο μέσω της διατροφής δεν είναι δυνατή, ειδικά μετά από τα 40. Εάν ασκήστε 30 λεπτά κάθε μέρα είναι μια καλή αρχή. 

Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας.

Η ηλικία άνω των 40 ετών δεν σημαίνει αυτόματα ότι πρέπει να σταματήσετε να τρώτε τις αγαπημένες σας τροφές, όμως σίγουρα πρέπει να προσέχετε περισσότερο τι καταναλώνετε και να υιοθετήσετε-εάν δεν το έχετε κάνει- έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. 
 

Πηγή φωτογραφίας: www.instagram.com/mikutas

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.