WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με αυτά τα πρωινά θα χάσετε τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Φεβρουαρίου 2020

Με αυτά τα πρωινά θα χάσετε τα περιττά κιλά

Είναι αλήθεια πως το πρωινό γεύμα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Όταν όμως αναφέρομαι σε ένα καλό πρωινό, δεν εννοώ να πάτε στον αγαπημένο σας φούρνο και να πάρετε μια τυρόπιτα ή ένα κρουασάν με σοκολατούχο γάλα. Αλλά να φτιάξετε στο σπίτι ένα θρεπτικό και υγιεινό πρωινό γεύμα. 

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες πρωινού που μπορείτε να φτιάξετε και που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά. 

Ομελέτα με λαχανικά

Τα αυγά είναι ένα μια από τις ιδανικές επιλογές για πρωινό, γιατί περιέχουν πρωτεΐνη. Και σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Nutrition η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί μειώνει το τσιμπολόγημα κατά τη διάρκεια της ημέρας και μας κρατάει πλήρεις για πολλές ώρες. Εκτός από την ομελέτα μπορείτε επίσης να επιλέξτε γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά μαζί με βρώμη ή αυγά ποσέ με μια φέτα ψωμί. Και εάν έχετε περισσότερο χρόνο μπορείτε να φτιάξετε κινόα με μούρα. Η περιεκτικότητα της κινόα σε πρωτεΐνη είναι πολύ υψηλή και σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φυτικές τροφές, αποτελεί πηγή πλήρους πρωτεΐνης και προμηθεύει τον οργανισμό με τα απαραίτητα αμινοξέα. Μια καλή λύση είναι να την μαγειρέψετε από το προηγούμενο βράδυ και να τη φυλάξετε στο ψυγείο για το πρωινό σας γεύμα.

Πλιγούρι βρώμης με φρούτα

Η βρώμη είναι μια πλούσια πηγή φυτικών ινών και εάν την επιλέξετε για πρωινό θα νιώθετε χορτάτοι για αρκετές ώρες μέσα στην ημέρα. Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες επιβραδύνουν τη διαδικασία της πέψης και παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις της καθημερινότητας

Λαχανικά

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουμε συνηθίσει να τρώμε λαχανικά το πρωί, όμως εάν τα εντάξετε στο πρωινό σας, θα νιώθετε πλήρεις και θα σταματήσετε τα άσκοπα τσιμπολογήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μια εύκολη και γευστική επιλογή είναι να εντάξετε τα λαχανικά στην ομελέτα αλλά και στα smoothies.

Τοστ με αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα από τα πιο παρεξηγημένα φρούτα επειδή έχει τη φήμη ότι είναι παχυντικό. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το καταναλώνουμε με μέτρο γιατί έχει αρκετές θερμίδες, όμως δεν υπάρχει λόγος να το αποκλείσουμε από τη διατροφή μας, γιατί περιέχει υγιεινά λιπαρά. Τα καλά λίπη είναι απαραίτητα για να έχουμε υγεία και βοηθάνε στην απώλεια κιλών. Εκτός από το αβοκάντο μια άλλη επιλογή για πρωινό γεύμα είναι οι ξηροί καρποί με βρώμη και σπόρους λιναριού.

Εντάσσοντας ένα υγιεινό πρωινό στην καθημερινή σας διατροφή, θα σας βοηθήσει να χάσετε τα κιλά που σας ταλαιπωρούν χωρίς να κόπο. Το μυστικό για την απώλεια ή τη διατήρηση του βάρους είναι να καταναλώνουμε όλα τα φαγητά με μέτρο. Ακόμα και τα γλυκά είναι ευπρόσδεκτα σε ένα πρόγραμμα διατροφής αρκεί να μην καταφεύγουμε σε υπερβολές.

Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η τακτική κατανάλωση πρωινού συνδέεται με βελτιωμένες προσλήψεις θρεπτικών συστατικών και μπορεί να συμβάλλει στη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.