WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δείτε ποιες τροφές καταστρέφουν την επιδερμίδα σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

17 Φεβρουαρίου 2020

Δείτε ποιες τροφές καταστρέφουν την επιδερμίδα σας

Το δέρμα είναι το παράθυρο του σώματος. Η υγιεινή διατροφή ενισχύει την ελαστικότητα και βοηθά στη δημιουργία της ελκυστικής λάμψης του υγιούς δέρματος.

Γνωρίζετε όμως ότι πολλά τρόφιμα μπορούν να καταστρέψουν το δέρμα μας; Ό,τι τρώμε μπορεί να επηρεάσει την ισορροπία των ορμονών, να προκαλέσει ακμή και να δημιουργήσει ή να μειώσει φλεγμονές που σχετίζονται με τη γήρανση του δέρματος. Ποιες είναι οι τροφές που θα πρέπει να αποφεύγουμε;

Τηγανιτά

Είναι πλέον γνωστό ότι τα τηγανιτά μπορούν να προκαλέσουν αρκετά προβλήματα υγείας. Αυτό όμως που λίγοι γνωρίζουν είναι ότι έχουν επίσης αρνητικές επιδράσεις στην υγεία τους δέρματος, οδηγώντας σε πρόωρη γήρανση.

Αλκοόλ

Σύμφωνα με τους ειδικούς ως ασφαλή κατανάλωση για υγιείς ανθρώπους θεωρείται 1 ποτήρι αλκοόλ την ημέρα για τις γυναίκες και 2 ποτήρια για τους άντρες. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ έχει άσκημες επιπτώσεις στην υγεία και στην επιδερμίδα, κυρίως στο πρόσωπο. Αυτό συμβαίνει γιατί προκαλεί διαστολή των αιμοφόρων αγγείων με αποτέλεσμα να εμφανίζονται στο πρόσωπο κυρίως οι γνωστές σε όλους ευρυαγγείες.

Επεξεργασμένα τρόφιμα


Το γρήγορο φαγητό είναι ένας από τους κυριότερους εχθρούς της επιδερμίδας. Οι επεξεργασμένες τροφές όπως τα πατατάκια, τα γλυκά και άλλες τροφές, μπορεί να αυξήσουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να προκαλέσουν φλεγμονή επηρεάζοντας αρνητικά το δέρμα μας. Επίσης , έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην ενίσχυση των κυττάρων που δημιουργούν το κολλαγόνο, που είναι το δομικό συστατικό του δέρματος και απαραίτητο για τη διατήρηση της υγείας του.

Ζάχαρη

Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης επιτυγχάνει τη διαδικασία της γήρανσης του δέρματος, διότι επιτίθεται στην ελαστίνη, μια πρωτεΐνη που είναι απαραίτητη για να έχουμε λαμπερό και ελαστικό δέρμα. Εάν λοιπόν καταναλώνουμε υπερβολική ποσότητα ζάχαρης, εκτός ότι θα πάρουμε βάρος, θα αποκτήσουμε επίσης και μια θαμπή, χαλαρή και γεμάτη ρυτίδες επιδερμίδα.

Το αλάτι

Το αλάτι είναι υπεύθυνο για την κατακράτηση υγρών στο σώμα, το ίδιο και στο πρόσωπο. Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού προκαλεί πρήξιμο στο πρόσωπο. Μειώστε όσο περισσότερο μπορείτε το αλάτι, αντικαταστήστε το με αρωματικά φυτά όπως τον άνηθο και τη ρίγανη. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.