WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανακαλύψαμε το σνακ που μας κάνει καλό


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Φεβρουαρίου 2020

Ανακαλύψαμε το σνακ που μας κάνει καλό

Μπορεί ένα γλυκό να είναι υγιεινό και να μας κάνει καλό; Κι όμως υπάρχει ένα γλυκό για όλες τις ώρες, που αποτελεί από τα πιο θρεπτικά γλυκίσματα της Σαρακοστής, και όχι μόνο, καθώς είναι το απόλυτο σνακ που μάς κάνει καλό. Το γλυκό αυτό, δεν είναι άλλο από τον παραδοσιακό χαλβά. Πολλοί τον έχουν συνδέσει με την Καθαρά Δευτέρα, ωστόσο μπορεί να καταναλωθεί οποιαδήποτε μέρα του χρόνου.

jenny.gr

Πρόκειται για ένα σνακ με πλειάδα βιταμινών και μετάλλων που προέρχονται από τις πρώτες ύλες του, δίνοντας μας απίστευτη ενέργεια και ικανοποιώντας την επιθυμία μας για γλυκό. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες, σουσάμι, κουβερτούρα, ξηροί καρποί και φρούτα, αποτελούν τα βασικά  συστατικά των γευσεών του και είναι αυτές που τον έχουν κάνει τόσο ξεχωριστό στη συνείδησή μας και τόσο περιζήτητο τις ημέρες της νηστείας.

jenny.gr

Το ταχίνι με το οποίο παρασκευάζεται ο χαλβάς αποτελεί τρόφιμο εξαιρετικής θρεπτικής αξίας, παρέχοντας ισορροπία στον οργανισμό και καλή υγεία. Και αφού οι ρυθμοί μας πλέον είναι πολύ γρήγοροι και πιεστικοί, είναι σημαντικό να επιλέγουμε το κατάλληλο τρόφιμο που μας δίνει ενέργεια, χωρίς να μας επιβαρύνει με επιπλέον θερμίδες. Μπορεί όλο αυτό να μας ακούγεται εκτός πραγματικότητας, όμως δεν είναι.

Ο πολίτικος χειροποίητος Χαλβάς Λουκάς είναι η ιδανική επιλογή, καθώς είναι υψηλής ποιότητας με εκλεκτές πρώτες ύλες, σουσάμι, κουβερτούρα, ξηρούς καρπούς και φρούτα. Παράλληλα κυκλοφορεί σε 15 διαφορετικές γεύσεις, που μαγεύουν τον ουρανίσκο. Οι γεύσεις που ξεχωρίσαμε είναι: Αμύγδαλο-κουβερτούρα, πορτοκάλι-κουβερτούρα, σύκο-κουβερτούρα.

jenny.gr

Όμως και οι νέες γεύσεις είναι πολύ ιδιαίτερες και ικανοποιούν όλα τα γούστα όπως με κάστανο-κουβερτούρα και με φουντούκι-κουβερτούρα. Επίσης, υπάρχουν και οι κλασικές γεύσεις με βανίλια, με βανίλια-κακάο, με βανίλια- φυστίκι, με βανίλια- αμύγδαλο, με βανίλια- κουβερτούρα, μέλι, κράμπερι - κουβερτουρα, με φυστίκι- ταχίνι.

jenny.gr

Οι ίνες του χειροποίητου χαλβά είναι διακριτές και γευστικές, αλλά η έκπληξη βρίσκεται στην αφράτη, μαλακιά και απαλή υφή. Ο χαλβάς Λουκάς, κατάλληλος για όλες τις ώρες, είτε στο πρωινό, είτε σαν ένα θρεπτικό σνακ, λόγω του ταχινιού έχει μεγάλη θρεπτική αξία και συνδυάζει ιδανικά τη νοστιμιά με την ενέργεια που χρειαζόμαστε στη διάρκεια της μέρας.

jenny.gr

Tον μοναδικό Χαλβά Λουκά, το διάσημο "Καρυδόπαστο Λουκάς" και τα υπόλοιπα προϊόντα του, μπορούμε να τα βρούμε σε επιλεγμένα καταστήματα της Θεσσαλονίκης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας σε 1.200 σημεία, αλλά και στο εξωτερικό (Γερμανία, Σουηδία, Μ. Βρετανία, Αυστρία, Αυστραλία κ.α.).

jenny.gr

Ο απολαυστικός κόσμος του χαλβά, όπου κυριαρχούν αγνά υλικά, εκλεκτές πρώτες ύλες, συνταγές, γεύσεις και αρώματα μιας άλλης εποχής, μας ταξιδεύει και μας επιστρέφει στην παράδοση.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.