WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

8 λάθη υγείας που κάνουν όλοι άνθρωποι


Τζουλιάννα Καρνέζη

28 Φεβρουαρίου 2020

8 λάθη υγείας που κάνουν όλοι άνθρωποι

Προσπαθείτε να τρώτε υγιεινά, να ασκείστε τακτικά και να έχετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής, παρόλα αυτά νιώθετε κουρασμένοι και εξαντλημένοι. Εάν έχετε αυτά τα συμπτώματα τότε συνεχίστε την ανάγνωση, για να ανακαλύψετε μερικά από τα πιο κοινά λάθη υγείας που κάνουν οι περισσότεροι άνθρωποι. 

Δεν πίνετε αρκετό νερό.

Πολλοί ισχυρίζονται ότι είναι δύσκολο να πίνουν οκτώ ποτήρια νερό την ημέρα. Όμως είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως δεν χρειάζεται να πίνετε μόνο νερό για να μένετε ενυδατωμένοι, αλλά μπορείτε να επιλέγετε και τροφές που είναι πλούσιες με νερό. Το πρόβλημα είναι ότι η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία, κόπωση, μεταβολές της διάθεσης, ακόμα και δυσκοιλιότητα. Η κατανάλωση νερού βοηθά στη συγκράτηση της όρεξης, να επιτύχετε τους στόχους απώλειας βάρους σας ταχύτερα και στη βελτίωση της γενικής υγείας. 

Παραλείπετε ολόκληρα γεύματα.

Η παράκαμψη των γευμάτων επιβραδύνει τον μεταβολισμό και οδηγεί σε υπερκατανάλωση τροφής, αύξηση βάρους και σε ορισμένες σοβαρές ασθένειες. Επιπλέον, όταν δεν καταναλώνετε ολόκληρα τρόφιμα καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας, δεν είναι περίεργο ότι αισθάνεστε υπνηλία και κούραση. Τα ολόκληρα τρόφιμα, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, φασόλια, ξηροί καρποί, σπόροι, φρούτα και λαχανικά, επιταχύνουν τον μεταβολισμό, βελτιώνουν την πέψη, ενισχύουν την ενέργεια  και βελτιώνουν τη γενική υγεία. Επιλέξτε τουλάχιστον τρεις μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα για να έχετε τα περισσότερα οφέλη για την υγεία και την καλύτερη προστασία από πολλές ασθένειες.

Δεν καταναλώνετε αρκετούς υδατάνθρακες. 

Η μη κατανάλωση  υδατανθράκων μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους, κόπωση, μεταβολές της διάθεσης, δυσκοιλιότητα και ναυτία. Επιπλέον, μπορεί να σας κάνει να τρώτε περισσότερο. Ωστόσο, όταν πρόκειται για υδατάνθρακες, είναι σημαντικό να γίνουν έξυπνες επιλογές τροφίμων. Προσθέστε δημητριακά ολικής αλέσεως, όσπρια, φασολιά, σπόρους, καρπούς, φρούτα και λαχανικά. Αποφύγετε την κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων υψηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, όπως κέικ, κράκερ, πατατάκια και μαρμελάδες.

Δεν παίρνετε αρκετό λίπος.

Η κατανάλωση υγιών λιπαρών οξέων βοηθάει στην απώλεια βάρους αλλά και στη βελτίωση της υγείας. Το να εξαλείψετε εντελώς από τη διατροφή σας το υγιές λίπος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία σας. Το σώμα σας χρειάζεται υγιή λιπαρά για να λειτουργήσει σωστά. Προσθέστε αβοκάντο, σπόρους, καρύδια, ελιές στη διατροφή σας, αλλά σιγουρευτείτε ότι τα καταναλώνετε με μέτρο. Αποφύγετε την κατανάλωση κορεσμένων και trans λιπαρών.

Ασκείστε υπερβολικά. 

Η άσκηση είναι σίγουρα καλή για σας, αλλά η υπερβολική άσκηση μπορεί να σας αφήσει κουρασμένους και εξαντλημένους και μπορεί να προκαλέσει κακή αποκατάσταση μυών ακόμη και τραυματισμό. Επιπλέον, μπορεί να οδηγήσει σε άγχος και κατάθλιψη. Επίσης οι άνθρωποι που γυμνάζονται σκληρά, συνήθως τείνουν να τρώνε περισσότερο, δεδομένου ότι πιστεύουν ότι μπορούν να κάψουν εύκολα αυτές τις επιπλέον θερμίδες. Αλλά είναι ένα τεράστιο λάθος. 30-60 λεπτά άσκησης ημερησίως είναι αρκετό για να παραμείνετε υγιείς και να διατηρείτε το βάρος σας υπό έλεγχο.

Δεν κοιμάστε αρκετά. 

Εάν δεν κοιμάστε αρκετά είναι ένα από τα χειρότερα λάθη υγείας που κάνετε. Είναι πολύ πιθανό να αντιμετωπίσετε άγχος, κατάθλιψη, τεράστιες επιθυμίες για φαγητό, παχυσαρκία και πολλά  άλλα προβλήματα υγείας.

Δεν γυμνάζεστε καθόλου.

«Σήμερα έχω πολλά σημαντικά καθήκοντα για να ολοκληρώσω, έτσι δεν έχω ελεύθερο χρόνο για άσκηση» «Είναι τα γενέθλιά μου, γι 'αυτό αξίζει να παραλείψω την προπόνησή μου»... αυτές είναι μερικές από τις πιο συνηθισμένες δικαιολογίες που λέτε για να αποφύγετε την άσκηση. Ωστόσο ο καθιστικός τρόπος ζωής μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας, συμπεριλαμβανομένης της υπερκατανάλωσης τροφής, της παχυσαρκίας, της κακής πέψης και μερικές φορές τα υψηλά επίπεδα πίεσης και κατάθλιψης.Το περπάτημα, το τρέξιμο και το κολύμπι είναι διασκεδαστικές δραστηριότητες, για να μην αναφέρουμε τη γιόγκα. Ό, τι κι αν επιλέξετε, βεβαιωθείτε ότι είστε ενεργοί σχεδόν κάθε μέρα.

Δεν είναι εύκολο να παραμείνετε υγιείς, αλλά αν αποφεύγετε να κάνετε τουλάχιστον μερικά από τα παραπάνω λάθη, θα δείτε μια τεράστια διαφορά για το πώς αισθάνεστε. Κάντε κάποιες μικρές αλλαγές στον τρόπο ζωής σήμερα,  για να ζήσετε μια πιο υγιή και ευτυχισμένη ζωή. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.