WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μπορεί κάποιος που δεν έχει συμπτώματα να μεταδώσει τον κορωνοϊό COVID-19;


Τζουλιάννα Καρνέζη

25 Μαρτίου 2020

Μπορεί κάποιος που δεν έχει συμπτώματα να μεταδώσει τον κορωνοϊό COVID-19;

Οι συμβουλές από το CDC και τον ΠΟΥ και άλλους αξιόπιστους οργανισμούς για το πώς να προστατευθείτε από τον κορωνοϊό είναι απλές: να πλένετε συχνά τα χέρια σας, μην μοιράζεστε προσωπικά αντικείμενα και προσπαθείτε να κρατάτε αποστάσεις από εκείνους που παρουσιάζουν συμπτώματα. 

Όμως νέες έρευνες δείχνουν ότι ακόμη και εκείνοι χωρίς συμπτώματα μπορεί να είναι σε θέση να μεταδώσουν τον κορωνοϊό. Ενώ δεν είναι ακόμα σαφές πόσοι άνθρωποι έχουν νοσήσει από τους ασυμπτωματικούς ή τους ήπια συμπτωματικούς, παρόλα αυτά δεδομένης της ταχύτητας της εξάπλωσης της νόσου COVID-19, φαίνεται εύλογο ότι οι ασυμπτωματικοί ή ήπια συμπτωματικοί θα μπορούσαν να παίζουν ρόλο στην εξάπλωση του ιού.

Ωστόσο τοο CDC επισημαίνει ότι αν και είναι εμφανές ότι η μη συμπτωματική εξάπλωση όντως υπάρχει δεν φαίνεται να είναι ο «οδηγός» του ξεσπάσματος. Με απλά λόγια η ασυμπτωματική μετάδοση «δεν θεωρείται ως ο κύριο τρόπος μετάδοσης του ιού».

Οι πληροφορίες σε αυτό το άρθρο είναι ακριβείς. Όμως καθώς η κατάσταση που επικρατεί στον κορωνοϊό εξακολουθεί να εξελίσσεται, είναι πιθανό ορισμένα στοιχεία να αλλάξουν. Για περισσότερα στοιχεία μπορείτε να ενημερωθείτε από τις ιστοσελίδες του CD και του WHO. 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.


 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.