WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε κάθε μέρα τζίντζερ


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Μαΐου 2020

Τι θα συμβεί στο σώμα σας εάν τρώτε κάθε μέρα τζίντζερ

Το τζίντζερ ή πιπερόριζα προέρχεται από την Ανατολή και είναι απαραίτητο συστατικό της ινδικής, ιαπωνικής και κινεζικής κουζίνας. Χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική χάρη στην ιδιαίτερη και ελαφρώς πικάντικη γεύση του, αλλά και ως γιατροσόφι για ποικίλες ενοχλήσεις, όπως οι πόνοι στο σώμα και η ναυτία.

Αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από νερό. Επίσης περιέχει κάλιο, ψευδάργυρο και πολυφαινόλες, στις οποίες οφείλονται κάποιες από τις ωφέλιμες δράσεις του. Τι θα σας συμβεί όμως εάν τρώτε κάθε μέρα τζίντζερ; 

Βοηθάει την πέψη. 

Όσοι υποφέρουν από χρόνια δυσπεψία, μπορούν να δοκιμάσουν να πάρουν λίγο τζίντζερ πριν από το γεύμα. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι μπορεί να βοηθήσει, εμποδίζοντας τη συγκέντρωση αερίων και άρα το φούσκωμα. 

Μειώνει τις βραδινές λιγούρες. 

Εάν κάθε βράδυ θέλετε να φάτε ό,τι υπάρχει στο ψυγείο, δεν έχετε παρά να δοκιμάσετε λίγο τζίντζερ, πριν αποφασίσετε να ανοίξετε το σακουλάκι με τα πατατάκια, και οι βραδινές λιγούρες θα μειωθούν.

Μπορεί να ανακουφίσει τους πόνους περιόδου.

Σε ορισμένες έρευνες διαπιστώθηκε πως οι γυναίκες που έπαιρναν 1500 μιλιγκραμ τζίντζερ σε σκόνη τις 3 πρώτες μέρες της περιόδου, είχαν σημαντικά λιγότερο πόνο σε σύγκριση με πριν.

Μειώνει τη διάρροια και την δυσκοιλιότητα.

Εξαλείφει τα επιβλαβή βακτήρια και μικροοργανισμούς όπως η E. Coli, η οποία προκαλεί διάρροια στα παιδιά και γαστρεντερίτιδα. Ταυτόχρονα αυξάνει την εντερική περίσταλση, η οποία προωθεί τις εντερικές κινήσεις σε περίπτωση δυσκοιλιότητας.

Τι περιμένετε λοιπόν; Απολαύστε και εσείς το τζίντζερ είτε στο φαγητό, είτε σαν ρόφημα με λίγο μέλι ... 

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.