WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 υπέροχοι τρόποι να ξεκινήσετε τη μέρα σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

19 Ιουνίου 2020

5 υπέροχοι τρόποι να ξεκινήσετε τη μέρα σας

Για κάποιους το πρωί αρχίζει μια νέα, μεγάλη μέρα γεμάτη με αισιοδοξία, δύναμη και ελευθερία να επιλέξουν και να κάνουν το καλύτερο των πραγμάτων. Ενώ για άλλους, είναι απλά άλλη μια πολυάσχολη ημέρα εργασίας με την συνηθισμένη ρουτίνα και το μόνο που θέλουν είναι να πατήσουν ένα κουμπί και να πάνε σπίτι.

Η αλήθεια είναι πως είμαστε πλάσματα της συνήθειας και με αυτό κατά νου, είναι απαραίτητο να επικεντρωθούμε σε ό,τι μας κρατάει υγιείς, χαρούμενους και δυνατούς. Το πρωί είναι μια ευάλωτη στιγμή για όλους. Το στομάχι μας είναι άδειο, το μυαλό μας πιο ήρεμο και το σώμα μας φρέσκο. Γι' αυτό και ο τρόπος που ξεκινάμε την ημέρα μας επηρεάζει το πώς αισθανόμαστε στη συνέχεια.

Παρακάτω θα δείτε 5 τρόπους για να ξεκινήσετε τη μέρα σας και να νιώθετε ευεξία και γεμάτοι ενέργεια.

1. Ξεκινήστε την μέρα σας με έναν απολαυστικό καφέ

jenny.gr

Ο καφές είναι αυτό που χρειαζόμαστε για να ανοίξουμε τα μάτια μας, να επικοινωνήσουμε, να περπατήσουμε, να εργαστούμε. Είναι ο πρωινός σωτήρας, η παρέα, η αγαπημένη ιεροτελεστία, κλπ. Ο καφές μπορεί να έχει όλες αυτές τις μαγικές ιδιότητες που αναζητά ο οργανισμός σας και εσείς οφείλετε να του τις προσφέρετε, απολαμβάνοντας τη νέα σειρά καφέδων Barista Creations For Ice της Νespresso.

jenny.gr

Εμπνευσμένη από τους καλύτερους baristi στον κόσμο, η Nespresso τα τελευταία πέντε χρόνια δοκιμάζει εμβληματικές παγωμένες συνταγές, προκειμένου να δημιουργήσει το ιδανικό χαρμάνι για κρύο καφέ. Η νέα σειρά αναδεικνύει πλήρως τα αρώματά του καφέ όταν αυτός αναμειγνύεται με τον πάγο, δημιουργώντας έτσι το τέλειο καλοκαιρινό ρόφημα.

jenny.gr

Είτε τον απολαμβάνετε μόνοι σας, είτε θέλετε να εντυπωσιάσετε τους φίλους σας με τις καινούργιες ικανότητές σας για παγωμένο καφέ, οι Barista Creations For Ice, θα  συνοδεύσουν με τη γεύση τους τις καλοκαιρινές σας στιγμές.

Με τη νέα σειρά της Nespresso, ο καφές γίνεται μια απολαυστική και λατρεμένη συνήθεια.

2. Νιώστε ευγνωμοσύνη

jenny.gr

Πριν σηκωθείτε από το κρεβάτι, δώστε στον εαυτό σας λίγα λεπτά για να χαμογελάσετε και να νιώσετε ευγνωμοσύνη. Καθώς χαμογελάτε, προσπαθήστε να θυμηθείτε όλα τα πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Μελέτες έχουν δείξει ότι η άσκηση ευγνωμοσύνης μειώνει τις ορμόνες του στρες και βελτιώνει τη διάθεση. Η προσθήκη μιας απλής καθημερινής πρακτικής ευγνωμοσύνης είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με αισιοδοξία.

3. Διαλογιστείτε

jenny.gr

Η ενσωμάτωση του διαλογισμού στην καθημερινή σας ρουτίνα μπορεί να σας βοηθήσει να ορίσετε τους σημερινούς σας στόχους. Όταν ξεκαθαρίσετε πώς θέλετε να πάει η μέρα σας ή τι θέλετε να νιώσετε ή τι να πετύχετε, μπορείτε να λάβετε αποφάσεις για τη ζωή που πραγματικά θέλετε να ζήσετε.

Εδώ είναι ένας απλός διαλογισμός που μπορείτε να κάνετε το πρωί:

- Καθίστε σε μια άνετη θέση και ρυθμίστε ένα χρονόμετρο για πέντε λεπτά.

- Κλείστε τα μάτια σας και εστιάστε στην αναπνοή σας.

- Εισπνεύστε από τη μύτη για τέσσερις μετρήσεις, κρατήστε την αναπνοή σας για τέσσερις μετρήσεις και εκπνεύστε από τη μύτη σας για οκτώ μετρήσεις.

- Κάθε φορά που παρατηρείτε ότι το μυαλό σας περιπλανιέται, προσπαθήστε να εστιάσετε στην αναπνοή σας.

- Όταν το χρονόμετρο σταματήσει, μείνετε καθισμένοι με τα μάτια κλειστά για ένα λεπτό.

- Ορίστε ένα στόχο και φανταστείτε τον εαυτό σας να ανταποκρίνεται σε αυτόν. 

- Ανοίξτε τα μάτια σας, τραβήξτε τα χέρια σας στον ουρανό για να τεντωθείτε και μετά προχωρήστε με την ημέρα σας, μεταφέροντας μαζί σας την ήρεμη ενέργεια και την ευχάριστη διάθεση.

Η ζωή δεν είναι ένας μαραθώνιος. Δεν υπάρχει λόγος να βιάζεστε για τα πάντα, γιατί μπορεί να χάσετε πράγματα, που θα το μετανιώσετε αργότερα. Ο διαλογισμός θα σας βοηθήσει να επιβραδύνετε τον γρήγορο ρυθμό που ζείτε. Θα αποκτήσετε την ευκαιρία να απολαμβάνετε τη ζωή και να μην την προσπερνάτε.

4. Επιλέξτε ένα υγιεινό πρωινό

jenny.gr

Το πρωινό παρέχει τα καύσιμα για όλη τη μέρα και είναι το πρώτο πράγμα που βάζετε στο σώμα σας όταν ξυπνάτε. Είναι άρα απαραίτητο, σε αυτό το σημαντικό γεύμα, να συμπεριλαμβάνετε μια ποικιλία από φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, τα οποία είναι πλούσια σε βιταμίνες και ανόργανα συστατικά και μπορούν να σας δώσουν ενέργεια για αρκετή ώρα. Επίσης, τρώγοντας ένα καλό πρωινό, θα βελτιώσετε τη μνήμη και τη συγκέντρωσή σας και θα νιώθετε πιο ήρεμοι.

5. Ασκηθείτε

jenny.gr

Είτε πρόκειται για γιόγκα, έναν γρήγορο περίπατο με το κατοικίδιο ζώο σας ή ένα σετ push-ups, το να ξεκινάτε τη μέρα σας με κίνηση ενεργοποιεί το σώμα και το μυαλό. Προσδιορίστε τι είδους άσκηση είναι κατάλληλη για εσάς και προγραμματίστε την. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι περίπλοκο ή έντονο, αλλά το να υιοθετήσετε μια σωματική δραστηριότητα, θα σας βοηθήσει να ηρεμήσετε και θα σας γεμίσει ενέργεια για το υπόλοιπο της ημέρας. 

Αν και οι παραπάνω συμβουλές δεν θα αλλάξουν εντελώς τη ζωή σας, σίγουρα θα σας δώσουν την ώθηση να ξεκινήσετε με θετική ενέργεια την κάθε μέρα που έχετε μπροστά σας, ώστε να δείτε μικρές αλλαγές να συμβαίνουν προς το καλύτερο.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.