WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυτός είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας ενάντια στα βαριά και κουρασμένα πόδια


Τζουλιάννα Καρνέζη

22 Ιουνίου 2020

Αυτός είναι ο απόλυτος σύμμαχός μας ενάντια στα βαριά και κουρασμένα πόδια

Αν και δεν το συνειδητοποιούμε πάντα, τείνουμε να υποβάλλουμε το σώμα μας σε πολύ κουραστικές καταστάσεις. Όταν στέκεστε όρθιες για εκτεταμένο χρονικό διάστημα ή ακόμα κι όταν κάνετε τις δουλειές του σπιτιού, τα πόδια σας δεν ξεκουράζονται αλλά ούτε ασκούνται όπως χρειάζεται. Η αίσθηση κούρασης στα πόδια λοιπόν, είναι ένας τρόπος για να σας πει ο οργανισμός σας ότι κάτι συμβαίνει. Επομένως, πρέπει να βάλετε όρια αλλά και να βρείτε μια λύση. 

Γιατί το να νιώθετε τα πόδια σας βαριά μετά από μια προπόνηση, είναι φυσιολογικό και αναμενόμενο. Όμως εάν τα νιώθετε δύσκαμπτα και κουρασμένα κάθε μέρα χωρίς προφανή λόγο, μπορεί να αποτελεί ένδειξη μιας κατάστασης που επηρεάζει τις φλέβες, όπως κιρσοί, οιδήματα, ευρυαγγείες.

jenny.gr

Για εκείνους που δεν έχουν βιώσει τα βαριά πόδια, μπορεί να φαίνεται σαν ένα περίεργο συναίσθημα. Αλλά όσοι έχουν βιώσει αυτό το σύμπτωμα, το περιγράφουν σα να τραβάνε μια τσάντα 5 κιλών, με αποτέλεσμα να σηκώνονται και να κινούνται με δυσκολία. 

Και επειδή τα πόδια είναι πολύ σημαντικό μέρος του σώματος, αφού το στηρίζουν όλη την ημέρα, θα πρέπει να τα προσέχετε πολύ και να σιγουρεύεστε ότι τα χαλαρώνετε και τα ξεκουράζετε, ώστε να νιώθετε δραστήριοι κάθε μέρα όλη μέρα. 

Όμως, η σωστή ξεκούραση των ποδιών δεν σημαίνει να βγάζετε τα παπούτσια σας στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας, αλλά να τους παρέχετε ειδική φροντίδα. Γιατί τα βαριά και κουρασμένα πόδια δεν θα εξαφανιστούν από μόνα του. Υπάρχουν κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των δυσάρεστων ή οδυνηρών συμπτωμάτων.

Τι μπορείτε να κάνετε

Αφιερώστε τους λίγο χρόνο και όπως απλώνετε την κρέμα σώματος για ενυδάτωση, έτσι μπορείτε χρησιμοποιήσετε και το Κρεμώδες Gel Ανακούφισης για Πόδια Βαριά & Κουρασμένα της Podia. Ένα βραβευμένο και ιατροτεχνολογικό προϊόν ειδικά σχεδιασμένο για την ασφαλή και άμεση ανακούφιση των συμπτωμάτων που σχετίζονται με κιρσούς, οιδήματα και ευρυαγγείες και εξαφανίζει αμέσως την αίσθηση βάρους και κούρασης των ποδιών.

jenny.gr

Εμπλουτισμένο με εσκίνη προστατευμένη σε μικροκάψουλες και εκχυλίσματα πικρού ginger, άρνικας και ιπποκαστανιάς παρέχει ισχυρή προστατευτική και αντιοξειδωτική δράση, με αποτέλεσμα την εξουδετέρωση των ελεύθερων ριζών, τη βελτίωση της μικροκυκλοφορίας και την άμεση ανακούφιση από τα οιδήματα, το αίσθημα βάρους και κόπωσης, προσφέροντας παρατεταμένη αίσθηση δροσιάς.

jenny.gr

Πείτε αντίο στα βαριά και κουρασμένα πόδια στο τέλος της ημέρας, εφαρμόζοντας επαρκή ποσότητα από το κρεμώδες gel της Podia σε πέλμα και γάμπα και κάνοντας ελαφρύ μασάζ από κάτω προς τα πάνω, με απαλές κινήσεις. Ένα καλό μασάζ με το gel της Podia θα καταπραΰνει τον πόνο, θα αυξήσει την κυκλοφορία του αίματος και θα σας χαλαρώσει —και ποιος ξέρει; Ίσως να σας πάρει και ο ύπνος!

Άλλες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των δυσάρεστων ή οδυνηρών συμπτωμάτων είναι:

- Να αποφεύγετε να στέκεστε ή να καθίσετε για μεγάλα χρονικά διαστήματα - για να προωθήσετε την υγιή ροή του αίματος, είναι σημαντικό να αλλάζετε συχνά θέσεις και να μετακινείστε καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας.

- Σταματήστε το κάπνισμα - οι σημερινοί και πρώην καπνιστές έχουν ασθενέστερες φλέβες από τους μη καπνιστές, γεγονός που μειώνει τη ροή του αίματος.

- Να ασκήστε τακτικά. Φροντίζοντας να ασκείστε καθημερινά, το σώμα σας μπορεί να αντλεί με επιτυχία αίμα, βελτιώνοντας την υγεία των φλεβών.

jenny.gr

Τα βαριά και κουρασμένα πόδια δεν χρειάζεται να αποτελούν κομμάτι της ζωής κανενός. Την επόμενη φορά που θα νιώσετε τα πόδια σας βαριά, ακολουθήστε τις μικρές αυτές συμβουλές και να είστε σίγουροι ότι ο πόνος δεν θα σας ταλαιπωρήσει για πολύ.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.