WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κεφάλαιο ευρυαγγείες: Όλοι οι τρόποι να τις αντιμετωπίσετε


3 Αυγούστου 2020

Κεφάλαιο ευρυαγγείες: Όλοι οι τρόποι να τις αντιμετωπίσετε

Είναι η στιγμή να βγούμε στην παραλία και εκτός από τα έξτρα κιλάκια που άφησε στις περισσότερες από εμάς η καραντίνα και την γαλακτερή μας επιδερμίδα, έχουμε έναν ακόμα "εχθρό" να αντιμετωπίσουμε: Tις ευρυαγγείες. Το πιο σημαντικό είναι να συμφιλιωθούμε με τις ατέλειες μας και να αγαπήσουμε το σώμα μας. Η αλήθεια είναι πως δυστυχώς οι ευρυαγγείες δεν εμφανίζονται μόνο σε μεγάλες ηλικίες, αλλά και σε νεαρότερες.

Είναι αρκετά συνηθισμένο να τις βλέπεις σε γυναίκες 30, 20 ετών, ακόμη και σε έφηβες. Η επιστημονική ονομασία είναι elangiectasias και είναι σαν ξαδερφάκι των κιρσών. Ενώ οι κιρσοί κάτω από το δέρμα μπορούν να είναι αρκετά οδυνηροί, οι ευρυαγγείες είναι το αποτέλεσμα των διογκωμένων φλεβίων ή πολύ μικρών φλεβών στο δέρμα και συνήθως είναι ανώδυνες.

Η γήρανση είναι μόνο μία από τη σειρά παραγόντων που επηρεάζουν την δημιουργία τους ενώ μπορούν επίσης να δημιουργηθούν λόγω εγκυμοσύνης, γενετικής, βλάβης από τον ήλιο, παχυσαρκία, κιρσών και τοπικής ή στοματικής χρήσης στεροειδών. Οι γυναίκες που κάνουν έντονη προπόνηση ή στέκονται όρθιες για πολλές ώρες έχουν επίσης περισσότερες πιθανότητες να τις αποκτήσουν.

Ευτυχώς, δεν υπάρχουν γενικά κίνδυνοι για την υγεία που να συνδέονται με αυτές κι έτσι δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσετε τις καλοήθεις ευρυαγγείες παρά μόνο αν νιώθετε ότι σας καταστρέφουν την εμφάνιση. Αν πάλι θέλετε να τις αντιμετωπίσετε πάση θυσία υπάρχουν τρόποι.

jenny.gr

1 Μακιγιάζ ή self tan

Aν έχετε λεπτό ή πολύ ανοιχτόχρωμο δέρμα, οι φλέβες είναι πιο εμφανείς. Η κάλυψή τους είναι η πιο εύκολη και πιο οικονομική λύση. Οι ειδικοί προειδοποιούν πως η υπερβολική έκθεση στον ήλιο, ενώ μπορεί να βοηθήσει στην κάλυψη των γραμμών, ενισχύει την δημιουργία τους.

2. Θεραπεία με λέιζερ

Το λέιζερ καταστρέφει τα αιμοφόρα αγγεία, κάνοντας τα να πήξουν, να στεγνώσουν και τελικά να αναρροφηθούν στον ιστό σας. Αυτή είναι η πιο συντηρητική και λιγότερο επεμβατική θεραπεία.

3 Σκληροθεραπεία

Συνήθως είναι η δεύτερη επιλογή . Ο γιατρός εγχέει ένα υγρό (συνήθως υπερτονικό αλατούχο) στις φλέβες για αυτή τη θεραπεία. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με τη θεραπεία με λέιζερ, αλλά αν οι φλέβες σας είναι μεγαλύτερες ή έχετε φλεβίτιδα, η σκληροθεραπεία είναι πιο αποτελεσματική.

Βεβαιωθείτε ότι ο γιατρός σας είναι πιστοποιημένος στην πλαστική χειρουργική και έχει εμπειρία στην συγκεκριμένη μέθοδο. Και οι δύο τεχνικές έχουν σύντομο χρόνο αποκατάστασης. Το κόστος ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος τους, την έκταση της περιοχής που καλύπτουν και τον αριθμό των θεραπειών που απαιτούνται. Αυτά που μπορείτε να κάνετε μόνες σας, είναι να φοράτε αντηλιακό και να αποφεύγετε όσο γίνεται την ορθοστασία .

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.