WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 απλά βήματα για να χάσετε εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά


TSVIGKOU

1 Νοεμβρίου 2020

3 απλά βήματα για να χάσετε εύκολα και γρήγορα τα περιττά κιλά

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να χάσετε κιλά. Όμως πολλές φορές όταν ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής νιώθετε ότι πεινάτε, με αποτέλεσμα να τα παρατάτε. 

Ωστόσο, δεν έχουν αυτό το αποτέλεσμα όλες οι δίαιτες. Εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα θα καταφέρετε να χάσετε εύκολα τα περιττά κιλά. 

1. Μην φοβάστε να καταναλώνετε υδατάνθρακες.

Οι υδατάνθρακες έχουν κατηγορηθεί για πολλά και κυρίως για την αύξηση βάρους. Είναι το κόκκινο πανί και οι περισσότεροι κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να τους αποφύγετε. Όμως η κατανάλωση υδατανθράκων δεν πρέπει να απαγορεύεται σε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Οι σύνθετοι υδατάνθρακες περιέχουν φυτικές ίνες, περισσότερα θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά. Συνεπώς διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σταθερά και μας βοηθάνε στην απώλεια βάρους. 

Από την άλλη μεριά καλό είναι να αποφεύγονται οι απλοί υδατάνθρακες, που βρίσκονται στη ζάχαρη και στα γλυκά ή να καταναλώνονται με μέτρο, γιατί ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και ξαναπέφτουν αμέσως, με αποτέλεσμα να πεινάτε πολύ γρήγορα.

Τι να τρώτε

Προϊόντα ολικής αλέσεως (ψωμί, μακαρόνια ολικής άλεσης): Τα προϊόντα ολικής αλέσεως περιέχουν φυτικές ίνες και υποβάλλονται σε λιγότερη επεξεργασία, με αποτέλεσμα να αυξάνουν το αίσθημα κορεσμού και να διατηρούν τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σταθερά. Επίσης περιέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες συμβάλουν στη διατήρηση των ενεργειακών επιπέδων.

Όσπρια: Οι συγκεκριμένες τροφές περιέχουν φυλλικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες, γι αυτό και διατηρούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και βοηθάνε στην καλή λειτουργία του εντέρου.

Φρούτα: Τα φρούτα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι για την υγεία και την ευεξία. Καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά στοιχεία κατέχουν έναν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη διατροφή μας. Τα αντιοξειδωτικά αιχμαλωτίζουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν φθορά στον οργανισμό και τις αποβάλλουν.

Λαχανικά: Τα λαχανικά αποτελούν απαραίτητο μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής, καθώς περιέχουν πλήθος θρεπτικών συστατικών και βιταμινών, ενώ δρουν και προστατευτικά ενάντια σε κάποιες ασθένειες.

Σπόροι: Πέραν του ότι είναι πλούσιοι σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά, οι σπόροι είναι και γεμάτοι ενέργεια, είναι χορταστικοί και μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

2. Καταναλώστε πρωτεΐνες και υγιή λίπη.

Κάθε ένα από τα γεύματά σας πρέπει να περιλαμβάνει:

Μα πηγή πρωτεΐνης

Μια πηγή λίπους

Και μια πηγή σύνθετων υδατανθράκων, όπως ολικής αλέσεως

Πρωτεΐνη

Η κατανάλωση συνιστώμενης ποσότητας πρωτεΐνης είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της υγείας και της μυϊκής σας μάζας. Τα στοιχεία δείχνουν ότι η κατανάλωση επαρκούς ποσότητας πρωτεΐνης μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Οι υγιείς πηγές πρωτεϊνών περιλαμβάνουν:

Κρέας: κοτόπουλο, χοιρινό χωρίς λίπος και αρνί

Ψάρια και θαλασσινά: σολομός, πέστροφα και γαρίδες

Αυγά: ολόκληρα αυγά με τον κρόκο

Φυτικές πρωτεΐνες: φασόλια, όσπρια, κινόα, τόφου

 

Μην φοβάστε να τρώτε λίπη.

Κι όμως, υπάρχουν τροφές πλούσιες σε λιπαρά, που είναι ωφέλιμες για την υγεία και μπορεί να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Τα τρόφιμα με υγιή λίπη, δεν είναι μόνο ωφέλιμα για την καρδιά, αλλά αποτελούν επίσης το καλύτερο σνακ για τον έλεγχο της πείνας και την προώθηση της απώλειας βάρους, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το ελαιόλαδο, το αβοκάντο, οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι μερικές εξαιρετικές επιλογές για να συμπεριλάβετε στο πρόγραμμα διατροφής σας.

3. Ασκηθείτε.

Η άσκηση μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος πιο γρήγορα. Δοκιμάστε να ασκείστε τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα.  Η εκπαίδευση αντοχής, όπως η άρση βαρών, είναι μια εξαιρετική επιλογή για την απώλεια βάρους. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, οι αερόβιες προπονήσεις είναι επίσης αποτελεσματικές.

Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές για να χάσετε βάρος πιο γρήγορα:

Καταναλώστε  πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες: Η κατανάλωση πρωινού με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και της πρόσληψης θερμίδων όλη την ημέρα. 

Αποφύγετε τα ζαχαρούχα ροφήματα: Οι κενές θερμίδες από τη ζάχαρη δεν είναι χρήσιμες στο σώμα σας και μπορούν να εμποδίσουν την απώλεια βάρους. 

Πιείτε νερό πριν από τα γεύματα: Μια μελέτη έδειξε ότι το πόσιμο νερό πριν από τα γεύματα μείωσε την πρόσληψη θερμίδων και μπορεί να είναι αποτελεσματικό στη διαχείριση βάρους.

Καταναλώστε διαλυτές ίνες: Μελέτες δείχνουν ότι οι διαλυτές ίνες μπορούν να προάγουν την απώλεια βάρους. 

Φάτε αργά: Η γρήγορη κατανάλωση μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους με την πάροδο του χρόνου, ενώ εάν τρώτε αργά μπορεί να καταναλώσετε λιγότερη ποσότητα φαγητού. 

Απολαύστε τον ύπνο: Ο ύπνος είναι σημαντικός για πολλούς λόγους, ενώ η αϋπνία είναι ένας από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για αύξηση βάρους.

Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook για να μαθαίνετε όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.