WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και θα χάσετε όλα τα περιττά κιλά πριν τα Χριστούγεννα


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Δεκεμβρίου 2020

Πώς θα ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας και θα χάσετε όλα τα περιττά κιλά πριν τα Χριστούγεννα

Ο καιρός περνάει γρήγορα και πριν το καταλάβουμε θα έχουν φτάσει τα Χριστούγεννα. Σε λιγότερο από ένα μήνα θα καθόμαστε στο εορταστικό τραπέζι και θα απολαμβάνουμε όλες τις λιχουδιές, ενώ ταυτόχρονα το μυαλό μας θα τριγυρνάει στις θερμίδες που θα ενδεχομένως θα πάρουμε.

Ακριβώς όπως τα αυτοκίνητα χρειάζονται καύσιμα για να κινηθούν, έτσι και το σώμα μας έχει ανάγκη από θερμίδες για να λειτουργήσει. Οι θερμίδες που χρειαζόμαστε σε κατάσταση ηρεμίας, ώστε να εκτελέσουμε βασικές λειτουργίες όπως αναπνοή, χτύπος της καρδιάς, κυκλοφορία του αίματος, διάφορες κυτταρικές λειτουργίες, τη διατήρηση θερμοκρασίας σώματος, ορμονολογικές ρυθμίσεις, ονομάζεται βασικός μεταβολισμός.

Ο μεταβολικός ρυθμός καθορίζει το πόσο γρήγορα το σώμα σας είναι σε θέση να κάψει θερμίδες και πόσο εύκολα μπορείτε να βάλετε ή να χάσετε βάρος. Και μπορεί να μη το γνωρίζετε αλλά, υπάρχουν πάρα πολύ τρόποι για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, που δεν απαιτούν χάπια, αυστηρές δίαιτες, και πολλές ώρες στο γυμναστήριο. Παρακάτω θα δείτε πώς να «ξυπνήσετε» τον μεταβολισμό σας, χωρίς να χρειάζεται να ακολουθήσετε μια συγκεκριμένη δίαιτα.

Ασκηθείτε νωρίς το πρωί. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, είναι η άσκηση. Επίσης έχει αποδειχτεί ότι όσοι ασκούνται το πρωί έχουν έναν υψηλότερο μεταβολισμό, από εκείνους που γυμνάζονται πιο αργά μέσα στην ημέρα. Αυτό συμβαίνει, γιατί το σώμα σας έχει περισσότερη ενέργεια και είναι πιο ελαφρύ το πρωί.

Καταναλώστε πρωτεΐνη σε κάθε γεύμα. Ένας άλλος εύκολος τρόπος για να ενεργοποιήσετε τον μεταβολισμό σας, είναι να τρώτε πρωτεΐνη σε όλα τα γεύματά σας. Η πρωτεΐνη χρειάζεται αρκετή ενέργεια για να μεταβολιστεί,  βοηθάει στην οικοδόμηση των μυών και η πέψη της ενισχύει τον μεταβολισμό. Προσθέστε άπαχες πηγές πρωτεΐνης σε κάθε γεύμα και σνακ. Δεν χρειάζεται να αγχώνεστε με τη ποσότητα, και μια μικρή μερίδα, είναι αρκετή για να επιταχύνει τον μεταβολισμό σας.

Καταναλώστε λαχανικά. Τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά μπορούν να βοηθήσουν να έχετε έναν πιο γρήγορο μεταβολισμό και να σας κρατήσουν χορτάτους για αρκετή ώρα. Επιπλέον, είναι πλούσια σε μαγνήσιο, το οποίο είναι ένα κορυφαίο θρεπτικό συστατικό , που απαιτείται για την ενεργοποίηση του μεταβολισμού, και για να κάνετε έναν ποιοτικό ύπνο, χωρίς άγχος.

Κοιμηθείτε τουλάχιστον 8 ώρες. Είμαι σίγουρη ό,τι ήδη γνωρίζετε ότι χρειάζεστε αρκετό ύπνο, αλλά πρέπει να δώσετε μια ιδιαίτερη προσοχή, εάν θέλετε έναν υγιή μεταβολισμό. Το σώμα σας δεν μπορεί να δουλέψει στον βέλτιστο βαθμό, χωρίς τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου. Κάποιοι μπορεί να θεωρείτε ότι και 6 ή ακόμα και 7 ώρες ξεκούρασης είναι αρκετές, αλλά το 8 είναι ο μαγικός αριθμός. Ορισμένες ορμόνες που παράγονται όταν κοιμάστε, βοηθάνε όχι μόνο στην οικοδόμηση των μυών, αλλά και στην ενεργοποίηση του μεταβολισμού.  
 

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

jenny.gr

 

 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.