WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Μαΐου 2021

4 καθημερινές συνήθειες που κάνουν κακό στην υγεία σας

Μερικά από τα φαινομενικά αθώα πράγματα που κάνουμε καθημερινά χαρακτηρίζονται ως κακές συνήθειες όταν πρόκειται για την υγεία μας.

Δείτε 4 καθημερινές συνήθειες που επηρεάζουν αρνητικά την υγεία σας. 

Δεν βλέπετε τους φίλους σας

Η ακύρωση σχεδίων με φίλους μπορεί να μην είναι το πρώτο πράγμα που θεωρείτε ανθυγιεινή συνήθεια, παρόλα αυτά μπορεί να επηρεάσει την ευημερία σας. Η ύπαρξη ισχυρών κοινωνικών δεσμών μειώνει τα συναισθήματα της κατάθλιψης και του στρες, προάγει την υγεία του εγκεφάλου και σας ενθαρρύνει να φροντίζετε την υγεία σας. Μία μελέτη διαπίστωσε ακόμη ότι η φιλία επηρεάζει τη μακροζωία σας όσο και το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.

Τρώτε το μεσημεριανό στο γραφείο σας

Πόσες φορές παραλείψατε το μεσημεριανό σας κατά τη διάρκεια μιας κουραστικής ημέρας στη δουλειά και καταλήξατε να τρώτε στο γραφείο σας; Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό, το να μην κάνετε ένα διάλειμμα μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα επίπεδα άγχους σας. 
Επίσης εάν τρώτε το μεσημεριανό σας ενώ δουλεύετε είναι πιο πιθανό να καταναλώσετε περισσότερο φαγητό. Εκτός από όλα αυτά, οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα διαπίστωσαν ότι η περιοχή στην οποία εργάζεστε περιέχει σχεδόν 400 φορές περισσότερα μικρόβια από το μέσο κάθισμα τουαλέτας. Θέλετε να ακόμα φάτε το μεσημεριανό σας στο γραφείο σας;

Λέτε ψέματα 

Είμαστε όλοι ένοχοι γιατί όλο και κάποια φορά θα πούμε ένα αθώο ψέμα, αλλά την επόμενη φορά που θα αποκρύψετε την αλήθεια, προσπαθήστε να σταματήσετε τον εαυτό σας, επειδή η έρευνα έχει δείξει ότι το ψέμα θα μπορούσε να κάνει στην υγεία σας περισσότερο κακό από ό, τι νομίζετε. Έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Νοτρ Νταμ διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που μείωσαν τον αριθμό των ψεμάτων που είπαν, δεν υπέφεραν τόσο από πονοκέφαλο και άγχος.  

Ελέγχετε το τηλέφωνό σας

Είναι συχνά το πρώτο πράγμα που ελέγχετε το πρωί και το τελευταίο που βλέπετε πριν πάτε για ύπνο, αλλά αυτή η καθημερινή συνήθεια να ελέγχετε συχνά το κινητό σας θα μπορούσε να έχει καταστροφικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Οι παρατεταμένες χρονικές περιόδους που δαπανάτε στο τηλέφωνό σας μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα άγχους, να προκαλέσουν προβλήματα ύπνου, να μειώσουν την προσοχή σας και να προκαλέσουν κακή στάση του σώματος.
 

Δείτε επίσης: 25 Celebrities που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Γίνε κι εσύ μέλος μόνο με 6€/ έτος στο συνδρομητικό Jenny.gr Exclusive Benefits

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.