WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τι θα συμβεί εάν φάτε γιαούρτι που έχει λήξει


1 Ιουνίου 2021

Τι θα συμβεί εάν φάτε γιαούρτι που έχει λήξει

Πολλές φορές παρασυρόμαστε από την προτεινόμενη ημερομηνία κατανάλωσης που αναγράφεται στις συσκευασίες και καταλήγουμε να πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα που δεν έχουν χαλάσει και είναι απολύτως ασφαλή προς κατανάλωση. Ένα από αυτά είναι και το γιαούρτι.

Έτσι λοιπόν επειδή έχει περάσει η ημερομηνία λήξης του γιαουρτιού, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι πρέπει να το πετάξετε. Σύμφωνα με το Eat By Date, εφόσον το συγκεκριμένο τρόφιμο είναι εντός μιας έως δύο εβδομάδων από την ημερομηνία λήξης, εξακολουθεί να είναι ασφαλές για κατανάλωση. 

Αυτό σημαίνει πως μπορείτε να φάτε το γιαούρτι σας ακόμη και δύο εβδομάδες μετά την ημερομηνία λήξης του, αρκεί να μην έχει ανοιχτεί. Αν όμως παρατηρήσετε κάποια αλλαγή στο χρώμα του ή μυρίζει άσχημα, τότε καλύτερα να μην το καταναλώσετε.

Στην πραγματικότητα, αυτή η ετικέτα που λέει “Ανάλωση κατά προτίμηση πριν από…”, δεν έχει να κάνει με την ασφάλεια του τροφίμου, αλλά με την ποιότητα και την γεύση του. Γι' αυτό και μπορούμε να καταναλώσουμε τα περισσότερα τρόφιμα αρκετές μέρες μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Δείτε επίσης: 10 εξαιρετικά συμμετρικές φωτογραφίες από το πιο viral αρχιτεκτονικό ζευγάρι του Instagram

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.