WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά αποφύγετε αυτές τις συνήθειες


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Ιουνίου 2021

Εάν θέλετε να χάσετε κιλά αποφύγετε αυτές τις συνήθειες

Είτε προσπαθείτε να χάσετε βάρος είτε απλά να το διατηρήσετε, ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να πετύχετε τον σκοπό σας, είναι να υιοθετήσετε υγιεινές διατροφικές συνήθειες. 

Όμως πολλές φορές μπορεί να ακολουθείτε κάποιες συνήθειες και να μην γνωρίζετε ότι σαμποτάρουν την προσπάθεια σας να χάσετε κιλά.

Γι αυτό και παρακάτω θα δείτε τι λάθη κάνετε και δεν πέφτει η κλίμακα της ζυγαριάς.

Παράλειψη γευμάτων

Εάν δεν είστε πρωινός τύπος δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσετε την ημέρα σας με ένα μεγάλο πρωινό γεύμα. Ωστόσο, η παράλειψη γευμάτων τι περισσότερες φορές σχετίζεται με την αύξηση βάρους. Όταν αφήνετε τον οργανισμός σας νηστικό για ώρες διαταράσσονται τα επίπεδα ινσουλίνης στο αίμα, με αποτέλεσμα όταν καθίσετε να φάτε να καταναλώσετε μεγαλύτερη μερίδα από αυτή που σας αναλογεί. 

Δεν τρώτε καθόλου λίπος

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να επισημάνω πως υπάρχουν 2 είδη λιπαρών οξέων, τα βλαβερά και τα υγιή. Τα υγιή λιπαρά βοηθάνε στην αύξηση του κορεσμού, ενώ σας παρέχουν και άλλα οφέλη για την υγεία. Εντάξτε λοιπόν στη διατροφή σας καλά λιπαρά όπως το αβοκάντο, τους ξηρούς καρπούς, το ελαιόλαδο, τους σπόρους. 

Δίαιτες χαμηλών θερμίδων

Ενώ είναι πολύ δελεαστικό να αρχίσετε να μειώνετε τις θερμίδες όταν αποφασίσετε να χάσετε βάρος, όμως ο υπερβολικός ζήλος όσο αφορά τη μείωση των θερμίδων έχει αρνητικές επιπτώσεις. Οι αυστηρές δίαιτες δεν είναι βιώσιμες και δεν πετυχαίνουν μακροπρόθεσμη απώλεια βάρους. 
 
Για να βρείτε μια βιώσιμη προσέγγιση, δώστε προτεραιότητα σε υγιείς συνήθειες και μην ακολουθείτε όποια δίαιτα διαβάσετε στο διαδίκτυο. Σκεφτείτε πως μια υγιή συνήθεια ή συμπεριφορά που μπορείτε να εφαρμόσετε αυτήν την εβδομάδα. Με την πάροδο του χρόνου, θα δημιουργήσετε ένα εξατομικευμένο οπλοστάσιο με καθημερινά μοτίβα που θα υποστηρίζουν τον στόχο σας για υγιή απώλεια βάρους.

Υπάρχουν περισπασμοί την ώρα του φαγητού

Η αποσπασμένη κατανάλωση φαγητού έχει ως αποτέλεσμα την υπερκατανάλωση. Για να είστε παρόντες κατά τη διάρκεια των γευμάτων, καθίστε στο τραπέζι με ελάχιστες περισπασμούς: απενεργοποιήστε την τηλεόραση, τοποθετήστε το τηλέφωνό σας σε άλλο δωμάτιο και φάτε με φίλους και συγγενείς για να κρατήσετε τον εαυτό σας απασχολημένο και να τρώτε αργά.

Δείτε ακόμα: Οι celebrities με τους περισσότερους followers στο Ιnstagram αυτή τη στιγμή

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.