WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς θα φαίνεστε νεότεροι μετά τα 50


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Ιουλίου 2021

Πώς θα φαίνεστε νεότεροι μετά τα 50
Η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο, αλλά για να φαίνεστε και νεότεροι καθώς περνάνε τα χρόνια υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν/ 

Η ηλικία είναι μόνο ένα νούμερο, αλλά για να φαίνεστε και νεότεροι καθώς περνάνε τα χρόνια υπάρχουν κάποια πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν.

Έτσι λοιπόν παρακάτω θα δείτε μερικές συμβουλές για να φαίνεστε για πάντα νέοι. 

Μην ξεχνάτε να φοράτε αντηλιακό 

Η κατάσταση του δέρματός σας έχει μεγάλο αντίκτυπο στο πόσο χρονών φαίνεστε ότι είστε. Γι αυτό εάν θέλετε να νιώθετε αλλά και να δείχνετε νεότεροι είναι σημαντικό να φοράτε καθημερινά αντηλιακό στο πρόσωπο, τον λαιμό και τα χέρια. 

Να έχετε έναν ποιητικό ύπνο

Αν δυσκολεύστε να κοιμηθείτε, σκεφτείτε να ξεκινήσετε ένα τελετουργικό, διαβάζοντας ένα βιβλίο, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική ή κάνοντας ένα ζεστό μπάνιο. Εάν κάθε βράδυ κάνετε το ίδιο χαλαρωτικό πράγμα θα στείλετε το σήμα στο σώμα σας ότι είναι ώρα να ηρεμήσετε. 

Ωστόσο, αποφύγετε να παρακολουθείτε τηλεόραση ή να κοιτάζετε οποιοδήποτε φορητό υπολογιστή ή οθόνες κινητών πριν πέσετε για ύπνο, καθώς αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να μειώσουν την ποιότητα του ύπνου. 

Πείτε μερικές φορές "'όχι"

"Η καλύτερη συμβουλή κατά της γήρανσης είναι η ικανότητα να λέτε όχι, όχι, και όχι,". Τρέχουμε κουρασμένοι λέγοντας ναι σε όλους , είτε πρόκειται για την οικογένεια, τους συζύγους ή τη σταδιοδρομία μας. Έφτασε η στιγμή να σκεφτείτε και λίγο τον εαυτό σας, αρχίζοντας με ένα μεγάλο όχι.

Πηγαίνετε έναν περίπατο

Η πεζοπορία είναι μια εξαιρετική δραστηριότητα, καθώς απαιτεί κίνηση, ισορροπία, όραση, και λήψη αποφάσεων.  

Χρησιμοποιήστε το ελαιόλαδο

Παρόλο που ίσως γνωρίζετε ήδη ότι είναι καλό για την υγεία σας, ίσως να μην γνωρίζετε ότι είναι επίσης ένας ισχυρός μαχητής έναντι των ρυτίδων. Σε αντίθεση με τα κορεσμένα λίπη και τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια που βρίσκονται σε πολλές επεξεργασμένες τροφές, το ελαιόλαδο είναι ένα υγιές λίπος πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι διατηρούν το δέρμα υγιές και αντιμετωπίζουν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες. Τα αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στις ελιές μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της βλάβης του δέρματος που μπορεί να οδηγήσει σε ρυτίδες και κηλίδες. 
 

Δείτε ακόμα: Ζευγάρια που καθόρισαν τα 00s και μας θυμίζουν τους Bennifer

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.