WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Συμβουλές για όσους θέλουν να χάσουν γρήγορα τα περιττά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

6 Ιουλίου 2021

Συμβουλές για όσους θέλουν να χάσουν γρήγορα τα περιττά κιλά
Μέχρι να ολοκληρώσετε αυτήν την πρόταση, θα μπορούσατε να έχετε κάψει 100 θερμίδες.

Μέχρι να ολοκληρώσετε αυτήν την πρόταση, θα μπορούσατε να έχετε κάψει 100 θερμίδες. Λοιπόν, αυτό συμβαίνει μόνο αν γνωρίζατε τα βασικά μυστικά για το πώς να χάσετε βάρος γρήγορα.

Μπορεί να πιστεύατε μέχρι σήμερα πως για να χάσετε κιλά θα πρέπει να σταματήσετε να τρώτε τα αγαπημένα σας φαγητά, να καταγράψετε ώρες στο γυμναστήριο και να νιώθετε ότι πεινάτε όλη την ώρα. Ευτυχώς, η απώλεια βάρους δεν χρειάζεται να είναι τόσο περίπλοκη ή βασανιστική. Σίγουρα απαιτεί αλλαγές στον τρόπο ζωής και σκληρή δουλειά, αλλά όλα βασίζονται σε απλές επιλογές.

Δοκιμάστε μερικές από τις παρακάτω τις συμβουλές και θα χάσετε γρήγορα τα περιττά κιλά.

Αφήστε τον ήλιο να μπει στο σπίτι σας

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Northwestern διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που είχαν εκτεθεί σε έντονο φως της ημέρας πολύ νωρίς, έτειναν να ζυγίζουν λιγότερο από εκείνους που δεν τους είδε ο ήλιος. Λοιπόν με το ξυπνήσετε αφήστε τον ήλιο να μπει στο σπίτι σας ή ακόμα καλύτερα βγείτε έξω να απολαύσετε το πρωινό σας.

Επιλέξετε μικρότερα πιάτα

Ανταλλάξτε το μεγάλο πιάτο για ένα μικρότερο και φάτε τα γεύματά σας σε αυτό. Τρώγοντας σε ένα μικρότερο πιάτο, έχετε περισσότερες πιθανότητες να καταναλώσετε μικρότερες μερίδες. Είναι επίσης πιθανό να ξεγελάσετε τον εγκέφαλό σας και να νομίζει ότι τρώτε περισσότερο, με αποτέλεσμα να αισθάνεστε πλήρεις πιο γρήγορα.

Μετρήσετε έξυπνα τις μερίδες

Δεν χρειάζεται να έχετε ζυγαριά για να χωρίσετε σωστά το φαγητό σας: Μια μερίδα κρέατος είναι περίπου το μέγεθος μιας τράπουλας ή το μέγεθος της παλάμης του χεριού σας. Ολόκληρη η γροθιά σας πρέπει να είναι το μέγεθος μιας μερίδας λαχανικών (αν και όσο περισσότερο, τόσο το καλύτερο). Μια μερίδα λίπους, όπως βούτυρο ή λάδι, πρέπει να είναι το μέγεθος του αντίχειρα σας. Το μερίδιό σας σε υδατάνθρακες δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να χωρέσει στο μέσα μέρος του χεριού σας. 

Κλείστε την τηλεόραση

Η τηλεόραση σας προσθέτει κιλά. Σας εμποδίζει να είστε δραστήριοι και αποσπά την προσοχή σας ενώ τρώτε. Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο American Journal of Clinical Nutrition διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έτρωγαν μπροστά στην τηλεόραση κατανάλωναν 10 τοις εκατό περισσότερες θερμίδες από ό, τι συνήθως. 

Μην ακούτε μουσική όταν τρώτε

Ακόμα και η ακρόαση μουσικής ενώ τρώτε μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Appetite. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι που άκουγαν μουσική ενώ έτρωγαν, κατανάλωσαν περισσότερο φαγητό.

Μειώσετε το αλάτι

Το επιπλέον νάτριο μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση του βάρους και φούσκωμα, γεγονός που θα κάνει το παντελόνι σας να είναι πιο σφιχτό (και ο αριθμός στη ζυγαριά αυξάνεται). Φροντίστε να διαβάσετε και τις ετικέτες τροφίμων, γιατί το νάτριο κρύβεται συνήθως σε μεταποιημένα τρόφιμα, ακόμη και σε «υγιή» όπως κατεψυγμένα δείπνα και σούπες.

Σταματήστε και μυρίστε τα φρούτα

Εάν μυρίζετε τα αγαπημένα σας φρούτα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της όρεξης και στη μείωση της επιθυμίας για γλυκά, έδειξαν μελέτες. Εάν έχετε φρούτα στον πάγκο σας, σταματήστε και μυρίστε τα, όταν νιώσετε επιθυμία για κάτι γλυκό. 

Βουρτσίστε τα δόντια σας αμέσως μετά το δείπνο

Ένας τρόπος για να αποφευχθεί το άσκοπο τσιμπολόγημα είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας σχεδόν αμέσως μετά το τελευταίο γεύμα της ημέρας. Η γεύση μέντας στο στόμα σας θα μειώσει την επιθυμία για φαγητό.
 

Δείτε ακόμα: 10 celebrities που δεν γνώριζες ότι έχουν μεγαλώσει με ανάδοχες οικογένειες

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.