WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Beyoncé: Η δίαιτα που ακολουθεί όταν θέλει να χάσει πολλά κιλά


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Ιουλίου 2021

Beyoncé: Η δίαιτα που ακολουθεί όταν θέλει να χάσει πολλά κιλά

Η Queen Beyoncé είναι από τις πιο χυμώδεις και εντυπωσιακές γυναίκες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Εννοείται πως η εικόνα της είναι κάτι που φροντίζει πολύ. Τι μέθοδο όμως ακολουθεί όταν παίρνει περιττά κιλά;

Η ίδια υποστηρίζει ότι καταναλώνει οργανικά γεύματα, χωρίς γλουτένη, σόγια και γαλακτοκομικά. Τα πιάτα της περιλαμβάνουν σουσάμι, λάχανο, σόγια, φακές, ζυμαρικά και ξηρούς καρπούς. Επίσης όταν θέλει να χάσει πολλά κιλά φτιάνει λεμονάδα από χυμό λεμονιών, νερό, πιπέρι καγιέν και σιρόπι σφενδάμου και δεν τρώει τίποτα άλλο για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Συμπερασματικά: Μπορεί η Beyoncé κάθε φορά που παίρνει κιλά να καταφέρνει να τα χάνει μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όμως οι εξαντλητικές δίαιτες, όπως αυτή της διάσημη star, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία μας. 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας η απώλεια βάρους θεωρείται ασφαλής όταν κυμαίνεται μεταξύ 2-4 κιλά ανά μήνα, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε οργανισμού. Επίσης αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η γρήγορη μείωση της πρόσληψης θερμίδων έχει ως αποτέλεσμα τη γρήγορη μείωση βάρους και την απώλεια κυρίως της μυϊκής μάζας, που συνεπάγεται με μείωση του μεταβολισμού. 

Έτσι μόλις αρχίσετε και πάλι να αυξάνετε την πρόσληψη θερμίδων θα ανακτήσετε το χαμένο βάρος, αλλά αυτή τη φορά θα έχετε μεγαλύτερο ποσοστό λίπους και μικρότερο ποσοστό μυϊκής μάζας. Και φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι ο κάθε οργανισμός έχει τις δικές του ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά και σε θερμίδες.

Επίσης το νερό με λεμόνι δεν απομακρύνει τις τοξίνες από το σώμα σας. Το ήπαρ, οι πνεύμονες, οι νεφροί και το δέρμα είναι υπεύθυνα για να αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Το σώμα μας έχει την ικανότητα να αποβάλλει μόνο του όλες τις τοξίνες και γενικά  τις ουσίες που του είναι άχρηστες. Γι αυτό αν θέλετε να βοηθήσετε τον οργανισμό να αποβάλλει τις τοξίνες, απλά περιορίστε την έκθεση σας στις βλαβερές ουσίες.

Επίσης το νερό με το λεμόνι δεν είναι μαγικό φίλτρο που θα αυξήσει τον μεταβολισμό και θα σας αδυνατίσει. Δεν υπάρχει, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, κάποια επιστημονική έρευνα που να το αποδεικνύει. Ωστόσο όπως όλα τα υγρά, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση του κορεσμού και στην ενυδάτωση, έτσι ώστε να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, εφόσον ακολουθείτε ένα πρόγραμμα διατροφής.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή για να απαλλαγείτε από τα περιττά κιλά; Αρχικά πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το βασικό είναι να αλλάξετε τον τρόπο ζωής και να αποκτήσετε διατροφικές συνήθειες που θα μπορέσετε να διατηρήσετε εφ όρου ζωής. 

Τέλος, το διαιτολόγιο πρέπει να είναι θρεπτικά πλήρες και να προσαρμόζεται στις συνήθειες του καθενός και φυσικά να μην περιλαμβάνει τροφές που δεν θέλετε. Η εξατομίκευση και το μέτρο αποτελούν τα βασικά συστατικά για την απώλεια αλλά και τη διατήρηση του σωματικού βάρους.

Δείτε επίσης: Τα πρόσωπα πίσω από τις 10 διασημότερες μάρκες του κόσμου

 

Photo credits: splashnews

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.