WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα μυστικά των επιστημόνων για να περάσετε τα... 100


3 Σεπτεμβρίου 2021

Τα μυστικά των επιστημόνων για να περάσετε τα... 100
Όλοι θέλουμε να ζήσουμε πολλά και γεμάτα υγεία χρόνια

Όλοι θέλουμε να ζήσουμε πολλά και γεμάτα υγεία χρόνια. Και το μυστικό για να σβήσετε τα 100 κεριά στην τούρτα γενεθλίων βρίσκεται σίγουρα στα γονίδια, αλλά όχι μόνο, αφού υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τη μακροζωία. 

Ποια είναι λοιπόν τα μυστικά των επιστημόνων για να περάσετε τα 100;

Καταναλώσετε περισσότερες φυτικές τροφές

Σύμφωνα με αρκετές μελέτες που έχουν δημοσιευτεί στο JAMA Medicine, όσοι ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή έχουν12 τοις εκατό χαμηλότερες πιθανότητες πρόωρου θανάτου, σε σχέση με εκείνους που καταναλώνουν κρέας. Η χορτοφαγική διατροφή μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κινδύνου των καρδιακών παθήσεων και του διαβήτη επειδή είναι χαμηλή σε κορεσμένα λιπαρά και υψηλή σε φυτικές ίνες.

Υιοθετήστε τη μεσογειακή διατροφή

Όσον αφορά τη μακροζωία η μεσογειακή διατροφή παραμένει πρώτη στη λίστα. Αυτό το πρότυπο διατροφής χαρακτηρίζεται από υψηλή πρόσληψη φρούτων, λαχανικών, προϊόντα ολικής αλέσεως, όσπρια, υγιεινά λίπη, βότανα, μπαχαρικά και θαλασσινά μερικές φορές την εβδομάδα. Επίσης χαρακτηρίζεται με μέτρια κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών, αλκοόλ και με περιορισμένη πρόσληψη κρέατος και γλυκών.

Κάντε γιόγκα και διαλογισμό

Η γιόγκα και ο διαλογισμός προσφέρουν πολλά οφέλη και ένα από αυτά είναι ότι μπορούν να αυξήσουν και το προσδόκιμο ζωής.
 
Σταματήστε να ανησυχείτε

Η ζωή είναι μια απρόβλεπτη αλυσίδα γεγονότων, οπότε πρέπει να σταματήσουμε να ανησυχούμε για τα πάντα, γιατί το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να οδηγηθούμε σε κατάθλιψη και να έχουμε περισσότερα προβλήματα. Οπότε φροντίστε να είστε θετικοί και αισιόδοξοι.

Τέλος αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο πιείτε πράσινο τσάι

Πολλές μελέτες έχουν συνδέσει το πράσινο τσάι με χαμηλότερο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρκίνου, διαβήτη τύπου 2, Αλτσχάιμερ και παχυσαρκίας, αλλά και με τη μακροζωία. 

Δείτε επίσης: 10 εξαιρετικά συμμετρικές φωτογραφίες από το πιο viral αρχιτεκτονικό ζευγάρι του Instagram

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.