WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

4 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που πρέπει να τρώτε για να χάσετε βάρος


31 Αυγούστου 2021

4 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που πρέπει να τρώτε για να χάσετε βάρος
Δείτε 4 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Oι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες είναι δημοφιλείς εδώ και χρόνια. Ανάλογα με το ποια επιλέγετε να κάνετε, μια δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες μπορεί να είναι πολύ περιοριστική. Και φυσικά οι περισσότεροι ακολουθούν αυτό το μοτίβο με σκοπό να χάσουν κιλά.

Όμως η σωστή διατροφή επικεντρώνεται στην ποιότητα και την ισορροπία και όχι στην απέλαση. Είναι αληθές ότι υπάρχουν υδατάνθρακες που καλό θα ήταν να μην τους προτιμάτε, όμως υπάρχουν και οι σύνθετοι υδατάνθρακες όπως είναι τα προϊόντα ολικής άλεσης, που μόνο καλό μπορούν να μας κάνουν.

Η απώλεια και η διατήρηση ενός υγιούς βάρους και η πρόληψη ασθενειών όπως ο διαβήτης δεν απαιτούν ακραίες δίαιτες. Και αυτό γιατί στην πραγματικότητα, οι παρενέργειες της προσπάθειας για την εξάλειψη όλων των υδατανθράκων επηρεάζουν πολύ τόσο την ποιότητα ζωής όσο και την υγεία

Δείτε 4 τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος.

Κινόα

Η κινόα είναι στην πραγματικότητα ένα ψευδο-δημητριακό, αλλά τείνει να θεωρείται δημητριακό ολικής άλεσης, καθώς μαγειρεύεται με τον ίδιο τρόπο όπως η βρώμη και άλλα δημητριακά. 
Μια μερίδα κινόα παρέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν να νιώσετε χορτάτοι περισσότερες ώρες. Περιέχει επίσης 4 γραμμάρια πρωτεΐνης, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να τιθασεύσετε την όρεξή σας.

Μαύρο ρύζι

Ενώ και το μαύρο και το καστανό ρύζι είναι παρόμοια σε θρεπτικά συστατικά, το μαύρο ρύζι είναι υψηλότερο σε βιταμίνη Ε και ανθοκυανίνες, οι οποίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά. Είναι επίσης πλούσιο σε φυτικές ίνες και χαμηλότερο σε θερμίδες, οπότε μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά.

Πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης όχι μόνο μειώνει τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή πίεση, καρδιακές παθήσεις και καρκίνο του παχέος εντέρου, αλλά η υψηλή περιεκτικότητα του σε φυτικές ίνες βοηθά επίσης στην απώλεια βάρους. 

Ποπ κορν

Το ποπ Κορν δεν είναι μόνο χαμηλό σε θερμίδες, αλλά είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και παρέχει μια υγιή δόση φυτικών ινών όπου βοηθάει στην πέψη, στην υγεία της καρδιάς αλλά στην απώλεια των περιττών κιλών.

Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να ακολουθούμε, ακόμα και κατά την προσπάθεια για απώλεια βάρους, ένα ισορροπημένο διαιτολόγιο με καλής ποιότητας υδατάνθρακες και λιπαρά, με ικανοποιητική πρόσληψη πρωτεϊνών και με αποφυγή απλών και ραφιναρισμένων υδατανθράκων και τρανς λιπαρών και με αποφυγή αποκλεισμού υγιεινών διατροφικών επιλογών. 

Δείτε επίσης: 25 Celebrities που έχουν δηλώσει ότι δεν θέλουν να κάνουν παιδιά

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.