WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους


Τζουλιάννα Καρνέζη

24 Αυγούστου 2021

Τα καλύτερα φρούτα για απώλεια βάρους
Tα φρούτα έχουν ξεχωριστή θέση στη διατροφή. Δίνουν «χρώμα», προσδίδουν ξεχωριστές γεύσεις και ενισχύουν σημαντικά τη θρεπτική της αξία.

Tα φρούτα έχουν ξεχωριστή θέση στη διατροφή μας. Δίνουν «χρώμα», προσδίδουν ξεχωριστές γεύσεις και ενισχύουν σημαντικά τη θρεπτική της αξία.

Επίσης είναι πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος. 

Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση φρούτων συνδέεται με χαμηλότερο σωματικό βάρος και χαμηλότερο κίνδυνο διαβήτη, υψηλής αρτηριακής πίεση, καρκίνου και καρδιακών παθήσεων.

Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια φρούτα που μπορούν να σας βοηθήσουν περισσότερο στην απώλεια βάρους.

Πιο συγκεκριμένα τα διάφορα μούρα και ιδίως τα blueberries, τα δαμάσκηνα, τα μήλα και τα αχλάδια φαίνεται να έχουν καλύτερη επίδοση όσον αφορά στην απώλεια ή μακροχρόνια διατήρηση του βάρους. Επίσης τα  εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και το γκρέιπφρουτ είναι γνωστά για την περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, η οποία ενισχύει την ανοσία, αλλά είναι επίσης καλές επιλογές για όσους θέλουν να χάσουν κιλά. 

Τα μήλα επίσης είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, ενώ οι μπανάνες βοηθούν στο αίσθημα του κορεσμού χάρη στο ανθεκτικό άμυλο.

Το ανθεκτικό άμυλο είναι από τους καλύτερους υδατάνθρακες που μπορούμε να καταναλώσουμε. Στις πιθανές ευεργετικές επιδράσεις συμπεριλαμβάνονται: βελτιωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη, χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου και χοληστερόλης, καλύτερος έλεγχος σωματικού βάρους, καθώς και ευεργετική επίδραση στο γαστρεντερικό και στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Αν και τα παραπάνω φρούτα θεωρούνται τα καλύτερα για την απώλεια βάρους, όλα πρέπει να αποτελούν μέρος της ισορροπημένης διατροφής. Η φυσική γλυκύτητα από τα φρούτα μπορεί να βοηθήσει να περιοριστεί η λαχτάρα για γλυκά, ενώ η αύξηση της πρόσληψης των φυτικών ινών βελτιώνει την πέψη.

Η υγιεινή διατροφή, μαζί με την άσκηση και τον καλό ύπνο, είναι το κλειδί για να νιώσετε (και να φαίνεστε) καλύτερα.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.