WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Tι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα μανιτάρια


Τζουλιάννα Καρνέζη

7 Οκτωβρίου 2021

Tι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα μανιτάρια

Τα μανιτάρια είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα της φράσης «μην κρίνετε ένα βιβλίο από το εξώφυλλό του». Ναι, είναι μύκητες. Αλλά σίγουρα αξίζουν να προστεθούν στα γεύματά σας. 
 
 

Δείτε τι θα συμβεί εάν τρώτε κάθε μέρα μανιτάρια. 

Θα πάρετε βιταμίνη D. 

Τα μανιτάρια περιέχουν βιταμίνη D, η οποία δεν είναι εύκολο να βρεθεί σε πολλά κοινά φαγητά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μανιτάρια μπορούν να παράγουν βιταμίνη D όταν εκτίθενται στην υπεριώδη ακτινοβολία. Για παράδειγμα, ένα μανιτάρι portabella που έχει υποστεί επεξεργασία με υπεριώδη ακτινοβολία περιέχει περισσότερο από το 100% της ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης D. 

Θα πάρετε αρκετό σελήνιο.

Τα μανιτάρια είναι μία από τις πλουσιότερες πηγές σεληνίου, ένα μέταλλο που λειτουργεί σαν αντιοξειδωτικό στο σώμα σας, προστατεύοντας τα κύτταρα από την οξείδωση που μπορεί να οδηγήσει σε ασθένειες. Το σελήνιο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.

Θα καταφέρετε να μειώσετε πιο εύκολα το κρέας.

Με τη σαρκώδη γεύση και την υφή τους είναι ο τέλειος τρόπος για να μειώσετε το κρέας. Αντικαθιστώντας το κρέας με τα μανιτάρια στις συνταγές θα μειώσετε επίσης τον αριθμό των θερμίδων και του κορεσμένου λίπους που καταναλώνετε. 

Μπορεί να χάσετε πιο εύκολα βάρος.

Τα μανιτάρια είναι εξαιρετικά χαμηλά σε θερμίδες. Πέντε μανιτάρια έχουν μόνο περίπου 20 θερμίδες. Ωστόσο,  μπορούν να να αυξήσουν τον κορεσμό, με αποτέλεσμα να βοηθούν στη μείωση του σωματικού βάρους. 
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.