WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Η χειρότερη διατροφική συνήθεια για το έντερό σας


Τζουλιάννα Καρνέζη

23 Οκτωβρίου 2021

Η χειρότερη διατροφική συνήθεια για το έντερό σας
Γνωρίζατε ότι ορισμένες διατροφικές συνήθειες μπορούν να βλάψουν την υγεία του εντέρου σας;

Γνωρίζατε ότι ορισμένες διατροφικές συνήθειες μπορούν να βλάψουν την υγεία του εντέρου σας;

Και το χειρότερο είναι ότι ενώ αυτές οι συνήθειες μπορεί να φαίνονται αρκετά αθώες, στην πραγματικότητα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στο μικροβίωμα («καλά» βακτήρια) του εντέρου σας. Επειδή όμως το έντερό σας είναι στενά συνδεδεμένο με το υπόλοιπο σώμα σας, είναι σημαντικό να το διατηρείτε υγιές ανά πάσα στιγμή.

Όμως ποια είναι η χειρότερη διατροφική συνήθεια για το έντερό σας;

Η χειρότερη συνήθεια που μπορεί να έχετε και να βλάψει το έντερό σας είναι να μην λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες στη διατροφή σας. 

Γιατί οι φυτικές ίνες είναι τόσο σημαντικές; 

Καταρχάς μια διατροφή πλούσια σε φυτικές ίνες παρέχει τροφή στα καλά βακτήρια του εντέρου και με αποτέλεσμα να παράγονται ορισμένα λιπαρά οξέα βραχείας αλύσου, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία σας, διότι αυξάνουν την απορρόφηση του νερού και μειώνουν τη φλεγμονή στο πεπτικό μας σύστημα.

Επίσης χωρίς τις φυτικές τροφές, το σώμα σας χάνει βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως διάφορους τύπους φιλικών προς το έντερο φυτικών ινών και αντιοξειδωτικά. Μερικές τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες που καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας είναι τα φασόλια, οι φακές, τα φρέσκα φρούτα, τα φρέσκα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα προϊόντα πίτουρου.

Από την άλλη μεριά εάν δεν λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες στη διατροφή σας, μπορεί να νιώθετε φουσκωμένοι, να έχετε κόπωση, δυσκοιλιότητα ή ακόμα και να είστε συνέχεια πεινασμένοι. 

Έτσι λοιπόν εάν αντιμετωπίζετε τα παραπάνω σε τακτική βάση, ίσως είναι καιρός να φροντίσετε την υγεία του εντέρου σας ελέγχοντας την ποσότητα φυτικών ινών που λαμβάνετε καθημερινά.
 

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.