WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Μυστικά για να τρώτε περισσότερες σαλάτες


Τζουλιάννα Καρνέζη

6 Ιανουαρίου 2022

Μυστικά για να τρώτε περισσότερες σαλάτες
pexels
Μήπως χρειάζεστε μερικές συμβουλές για να τρώτε περισσότερες σαλάτες; Παρακάτω θα δείτε πώς μπορείτε να κάνετε τις σαλάτες πιο νόστιμες και να τις εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή.

Αν ρωτούσαμε 100 ανθρώπους : «Τι πρέπει να τρως για να είσαι υγιής;» Στοιχηματίζω ότι η σαλάτα θα ήταν μια από τις κορυφαίες απαντήσεις. Παρόλα αυτά οι περισσότεροι ξεχνάνε να την εντάξουν στα γεύματά τους. Γι αυτό και παρακάτω θα σας αποκαλύψω μερικά μυστικά για το πώς να τρώτε περισσότερες σαλάτες.

Σκεφτείτε έξω από τα συνηθισμένα

Όταν κάποιος λέει «φάε περισσότερη σαλάτα», είμαι βέβαιη ότι η πρώτη σκέψη πολλών ανθρώπων είναι ένα μπολ μαρουλιού με λίγο έτοιμο dressing...ίσως και μερικές ντομάτες και κρουτόν. Αυτό όμως είναι το είδος «γεύματος» που θα σας αφήσει πεινασμένους 30 λεπτά αργότερα. Ενώ εάν προσθέσετε τυρί ή αυγό και αβοκάντο, θα έχετε μια νόστιμη σαλάτα που θα σας κρατήσει χορτάτους για πολλές ώρες. Να θυμάστε πως επειδή τρώτε σαλάτα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να είναι και βαρετή.

Να έχετε ένα καλά εφοδιασμένο ψυγείο

Είναι δύσκολο να έχετε μια σαλάτα σε μέγεθος γεύματος για μεσημεριανό, αν το μόνο που έχετε στο ψυγείο σας είναι τα χόρτα. Μπορείτε να κάνετε έναν μικρό προγραμματισμό για να βεβαιωθείτε ότι έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα υλικά ώστε να ετοιμάσετε μια νόστιμη και χορταστική σαλάτα.

Προμηθευτείτε πρωτεΐνες

Για να κάνετε τη σαλάτα σας πραγματικό γεύμα, χρειάζεστε λίγη πρωτεΐνη και λίπος. Ακολουθεί μια λίστα με τα αγαπημένα μου toppings:

  • Κοτόπουλο

  • Γαρίδα

  • Τόφου

  • Tempeh

  • Φασόλια

  • Τόνος

  • Αυγό

  • τυρί

  • Καπνιστός σολωμός

Όλα είναι θέμα timing

Ο χρόνος παίζει σημαντικό ρόλο στην προετοιμασία της σαλάτας. Αν για παράδειγμα ετοιμάσετε τη σαλάτα πολύ νωρίτερα από την ώρα που θέλετε να την καταναλώσετε, τότε το αποτέλεσμα θα σας απογοητεύσει.

Χωρίς αμφιβολία, οι σαλάτες αξίζουν μια θέση στο καθημερινό μας τραπέζι. Αλλά χρειάζονται τον τρόπο τους ως προς το πώς θα τις φτιάξετε, ώστε να μην είναι βαρετές και να σας κρατάνε χορτάτους για πολλές ώρες.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.