WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τα 4 λάθη που κάνεις στο περπάτημα και σε πιάνει αυχενικό


Κλέλια Φατούρου

13 Ιανουαρίου 2022

Τα 4 λάθη που κάνεις στο περπάτημα και σε πιάνει αυχενικό
Unsplash/Emma Simpson
Τα απλά λάθη που κάνουμε και πιανόμαστε ολόκληροι

Δεν υπάρχει καλύτερη σωματική άσκηση από το περπάτημα. Εκτονώνεσαι, γυμνάζεις όλους τους μύες, χαλαρώνεις και βλέπεις νέα μέρη. Μήπως όμως το κάνεις με λάθος τρόπο και καταλήγεις να επιστρέφεις σπίτι πιασμένη και πιο κουρασμένη από πριν;

Περπατάς και κοιτάς το κινητό σου (ή κάτω)

Η σωστή στάση στο περπάτημα είναι στητό σώμα και να κοιτάς ίσια μπροστά. Όταν λοιπόν περπατάς και σκύβεις συνέχεια για να τσεκάρεις το κινητό ή για να δεις που πατάς, προσθέτεις έξτρα βάρος στη σπονδυλική σου στήλη. Αυτό που συμβαίνει και όταν είσαι όλη μέρα στο κινητό για σκρολάρισμα ενώ κάθεσαι.

Όρθιοι ώμοι

Όταν συνηθίζουμε στην καθιστική ζωή και στο πώς καθόμαστε στο γραφείο, περπατάμε με τον ανάλογο τρόπο. Ανασηκώνουμε τους ώμους και επιβαρύνουμε τον αυχένα, την πλάτη και τη μέση μας. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και όταν έχουμε πολύ μεγάλο στήθος. Όταν περπατάμε, βάζουμε τους ώμους πίσω, το κεφάλι μπροστά.

Δεν κινείσαι γενικότερα

Αν περπατάς συχνά αλλά πιάνεσαι πολύ εύκολα, μπορεί να συμβαίνει επειδή δεν κινείται σωστά όλο το σώμα. Ιδανικά, τα χέρια πρέπει να κρέμονται όταν περπατάς και να μην κουβαλάς βάρη. Μία λύση είναι να κάνεις stretching πριν το περπάτημα.

Λάθος αναπνοές

Οι βαθιές αναπνοές γίνονται μέσα από το διάφραγμα, τον μυ που υποστηρίζει τον σωστό τρόπο που αναπνέουμε. Όταν το κάνεις λάθος, χρησιμοποιείς τους μύες που βρίσκονται ψηλά στο στήθος και δεν έχουν φτιαχτεί για αυτό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.