WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς μοιάζει ένα υγιές πρόγραμμα απώλειας βάρους


Τζουλιάννα Καρνέζη

13 Μαρτίου 2022

Πώς μοιάζει ένα υγιές πρόγραμμα απώλειας βάρους
pexels
Ο υγιής ρυθμός απώλεια βάρους δεν είναι μόνο θέμα διατροφικού προγράμματος. Πρόκειται για έναν τρόπο ζωής που περιλαμβάνει μακροπρόθεσμες αλλαγές στις διατροφικές συνήθειες και τη σωματική άσκηση.

Η υιοθέτηση μιας δίαιτας πολύ χαμηλής σε θερμίδες, μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη απώλεια βάρους βραχυπρόθεσμα. Αλλά τα αποτελέσματα δεν θα διαρκέσουν για πολύ, με αποτέλεσμα να ξαναπάρετε τα κιλά που έχετε χάσει-ίσως και περισσότερα.

Από την άλλη μεριά η αργή και σταθερή απώλεια κιλών είναι και η πιο αποτελεσματική. Τα πιο επιτυχημένα σχέδια απώλειας βάρους συνδυάζουν διατροφή, άσκηση και συμπεριφορική θεραπεία.

Το υγιές βάρος δεν καθορίζεται από τον αριθμό στη ζυγαριά

Κάθε άτομο είναι μοναδικό, επομένως και η προσέγγιση για την απώλεια θα πρέπει να είναι εξατομικευμένη και να εξαρτάται από το άτομο. Το πρώτο βήμα είναι να προσδιορίσετε τι συμβαίνει. Κάνετε κάτι που καθιστά πιο πιθανό την αύξηση βάρους;

Μερικές από τις παρακάτω συμπεριφορές μπορεί να σαμποτάρουν την προσπάθειά σας

  • Καταναλώνετε πάρα πολλές τροφές με πρόσθετα σάκχαρα

  • Τρώτε μεγάλες μερίδες

  • Παραλείπετε γεύματα

  • Τρώτε πολλά γεύματα εκτός σπιτιού

  • Καταναλώνετε ροφήματα με πολλές θερμίδες

  • Καταναλώνετε πολύ αλκοόλ

  • Τρώτε για συναισθηματικούς λόγους

  • Τρώτε μπροστά από μια οθόνη όπως κινητό ή τηλεόραση

Οι αλλαγές είναι το κλειδί για ένα υγιές βάρος

Τελικά, ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε βάρος είναι να υιοθετήσετε υγιεινές συνήθειες. Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε να αλλάξετε μια συνήθεια τη φορά. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να τρώτε γλυκά (δεν χρειάζεται να τα κόψετε) ή να τρώτε έξω μόνο μία φορά την εβδομάδα. Αντικαταστήστε αυτές τις παλιές συνήθειες με νέες, όπως η δοκιμή νέων φρούτων και λαχανικών ή μια νέα ρουτίνα άσκησης.

Tο να μάθετε να τρώτε ισορροπημένα είναι το επόμενο βήμα για να αποκτήσετε υγιές σωματικό βάρος και να συμφιλιωθείτε με το φαγητό.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.