WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί είναι σημαντικό να τρώτε φρούτα μετά την άσκηση


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Μαρτίου 2022

Γιατί είναι σημαντικό να τρώτε φρούτα μετά την άσκηση
Είτε κάνετε τζόκινγκ, είτε κάνετε ποδήλατο ή σκι, η προπόνηση επηρεάζει το σώμα σας και γι αυτό μετά έχει ανάγκη από θρεπτικά τρόφιμα.

Δεν χρειάζεται να καταναλώσετε ένα τεράστιο γεύμα μετά την άσκηση, αλλά είναι λάθος να αποφύγετε εντελώς το φαγητό. Μάλιστα είναι σημαντικό να τρώτε κάτι μέσα σε 30-40 λεπτά μετά τη γυμναστική.

Όμως το να φάτε ένα ντόνατς ή μια σακούλα πατατάκια δεν θα προσφέρετε όλα όσα χρειάζεται το σώμα σας.

Το ιδανικό σνακ μετά την προπόνηση καλύπτει αυτά τα 3 συστατικά: υδατάνθρακες (για την αναπλήρωση των αποθεμάτων γλυκογόνου), πρωτεΐνη (για την παροχή των απαραίτητων αμινοξέων για την οικοδόμηση και την επισκευή των μυών) και άφθονα υγρά.

Και εδώ έρχονται τα φρούτα τα οποία μπορούν να παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Τα φρούτα είναι υδατάνθρακες που είναι γενικά εύπεπτοι, ενώ περιέχουν μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά. Έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βοηθώντας στην ενυδάτωση.

Έτσι λοιπόν όταν συνδυάζονται με μια θρεπτική επιλογή πρωτεΐνης, αποτελούν το τέλειο σνακ για μετά την προπόνηση. Δοκιμάστε να καταναλώσετε γιαούρτι με μούρα, ένα βραστό αυγό με ένα φλιτζάνι φρούτων ή ένα μήλο με τυρί. Οποιαδήποτε από αυτές τις επιλογές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ανεφοδιάσετε το σώμα σας με καύσιμα και να μεγιστοποιήσετε τα οφέλη της προπόνησής σας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.