WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφικές διαταραχές: 8 πράγματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Απριλίου 2022

Διατροφικές διαταραχές: 8 πράγματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουμε
Μία από τις πιο κοινές δηλώσεις ανθρώπων που έχουν μια διατροφική διαταραχή είναι ότι αισθάνονται εντελώς μόνοι και ότι κανένας στη ζωή τους δεν φαίνεται να καταλαβαίνει τι περνάνε.  

Δυστυχώς η ίδια η φύση των διατροφικών διαταραχών είναι μοναχική και μπορεί να καταστήσει εξαιρετικά δύσκολη την αναζήτηση βοήθειας και υποστήριξης.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τις διατροφικές διαταραχές


  1. Η ανάκαμψη είναι πολύ δύσκολη, αλλά και το καλύτερο πράγμα που θα συμβεί.
  2. Δεν μπορείτε να γνωρίζετε στα σίγουρα ποιος παλεύει με τις διατροφικές διαταραχές
  3. Η ανάρρωση είναι μακροπρόθεσμη. Δεν πρόκειται μόνο για ιατρική σταθεροποίηση, αλλαγή βάρους ή αποχή από συμπεριφορές διατροφικών διαταραχών. Αυτό είναι μόνο η φάση 1.

  4. Η διατροφική διαταραχή εξυπηρετεί έναν σκοπό και δεν αφορά την εικόνα του σώματος. Ο λόγος που υπάρχει η διατροφική διαταραχή πηγαίνει πιο βαθιά από το πώς φαίνεται ένα άτομο εξωτερικά. Αν επρόκειτο μόνο για την εμφάνιση, θα ήταν πιο εύκολο να συνέλθουν.
  5. Το να αλλάξετε τη σχέση σας με το φαγητό δεν είναι τόσο απλό όσο «απλώς φάτε» ή «απλώς σταματήστε όταν χορτάσετε». Είναι πολύπλοκο και μπορεί να φαίνεται πολύ αργό μερικές φορές, αλλά είναι φυσιολογικό. Συνεχίστε να αγωνίζεστε για την αλλαγή.
  6. Δεν χρειάζεται να καταλάβετε τι περνάει ένα άτομο για να είστε ένα καλό στήριγμα για εκείνο.

  7. Ένα άτομο με διατροφική διαταραχή δεν ζητά από εσάς να του διορθώσετε την ασθένεια, ωστόσο, μπορεί να είναι εξαιρετικά χρήσιμο να το ενημερώσετε ότι δεν είναι μόνο του στη μάχη και ότι είστε εκεί για εκείνον.

  8. Κάθε διατροφική διαταραχή είναι ατομική. Αν και μπορεί να υπάρχουν ορισμένα κοινά σημεία, αυτό που ισχύει για ένα άτομο δεν ισχύει για κάποιο άλλο.

Μην αφήνετε τη διατροφική διαταραχή να σας κρατά απομονωμένους και μακριά από τους ανθρώπους που σας αγαπάνε. Εάν γνωρίζετε κάποιον που δυσκολεύεται, ενημερώστε τον ότι νοιάζεστε και ότι είστε εκεί για αυτόν.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.