WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

3 απλοί τρόποι για να οργανώσετε την κουζίνα σας και να τρώτε πιο υγιεινά


Τζουλιάννα Καρνέζη

17 Ιουλίου 2022

3 απλοί τρόποι για να οργανώσετε την κουζίνα σας και να τρώτε πιο υγιεινά
unsplash
Εάν οργανώσετε σωστά την κουζίνα σας, θα μπορέσετε να ακολουθείσετε πολύ πιο εύκολα μια υγιεινή διατροφή.

Όλοι γνωρίζουμε ότι το μαγείρεμα υγιεινών γευμάτων είναι αυτό που μας επιτρέπει να τρώμε καλά σε καθημερινή βάση.

Αλλά αυτό μπορεί να είναι πολύ δύσκολο αν δεν έχετε οργανώσει σωστά την κουζίνα σας. Όμως με μερικές απλές τροποποιήσεις, η οργάνωση της κουζίνας σας μπορεί να αλλάξει εντελώς τον τρόπο που τρώτε και που μαγειρεύετε.

3 απλοί τρόποι για να οργανώσετε την κουζίνα σας

Αποθηκεύστε τα κατάλληλα τρόφιμα στο ντουλάπι, το ψυγείο και τον καταψύκτη σας

Αυτό ακούγεται πολύ απλό, αλλά πολλοί ξεχνούν να επαναξιολογήσουν τι χρειάζονται για να αποθηκεύσουν στο ντουλάπι, το ψυγείο και τον καταψύκτη τους, με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται στο μαγείρεμα.

Η καλύτερη συμβουλή που μπορώ να σας δώσω είναι να έχετε στη διάθεσή σας κάθε εβδομάδα τα κατάλληλα τρόφιμα για τη δημιουργία ενός ισορροπημένου γεύματος, το οποίο θα αποτελείται από πρωτεΐνη, υγιή λίπη, υδατάνθρακες και διάφορα μυρωδικά για γεύση.

Επίσης, καλό είναι να γεμίσετε το ψυγείο σας με πολλά φρέσκα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια, καρότα, πιπεριές, κρεμμύδια, χόρτα. Τέλος, φροντίστε να έχετε μια ποικιλία από καρυκεύματα, σπιτικά dressings και σάλτσες που προσθέτουν γεύση στο πιάτο σας.

Κάντε τον χώρο σας όσο πιο λειτουργικό γίνεται — ακόμα κι αν είναι μικρός.

Η οργάνωση της κουζίνας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στη ροή και τη λειτουργία του χώρου. Μια από τις καλύτερες συμβουλές που μπορώ να σας δώσω για να οργανώσετε την κουζίνα σες είναι να βάλετε όλα τα πράγματα που χρησιμοποιείτε σε καθημερινή βάση — ή θα θέλατε να χρησιμοποιήσετε — όπως κατσαρόλες τηγάνια, μπλέντερ αν θέλετε να φτιάξετε smoothies, σε ένα μέρος με εύκολη πρόσβαση.

Οργανώστε την κουζίνα σας ώστε να είναι ένας χώρος που απολαμβάνετε

Δώστε λίγη αγάπη στην κουζίνα σας και κάντε την πραγματικά ένα μέρος όπου θέλετε να περάσετε χρόνο. Προσωπικά μου αρέσει να έχω φρέσκα λουλούδια στον πάγκο της κουζίνας μου. Επίσης εάν έχετε παράθυρο στην κουζίνα σας μπορείτε να το έχετε ανοιχτό για να μπαίνει το φυσικό φως του ήλιου, το οποίο θα σώσει φτιάξει τη διάθεσή.

Το φαγητό είναι μέρος της καθημερινότητάς μας και αν το μαγείρεμα μπορεί να γίνει ευκολότερο και πιο ευχάριστο για εσάς, θα μπορείτε να ακολουθείτε μια υγιεινή διατροφή.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.