WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν υπάρχει μια δίαιτα που να ταιριάζει σε όλους;


Τζουλιάννα Καρνέζη

11 Ιουνίου 2022

Γιατί δεν υπάρχει μια δίαιτα που να ταιριάζει σε όλους;
Τελικά γιατί δεν υπάρχει μια ιδανική δίαιτα που να ισχύει για όλους;

Ο καθένας είναι διαφορετικός, έχει διαφορετικές ανάγκες, διαφορετικές ενεργειακές απαιτήσεις, διαφορετική κοινωνική κατάσταση. Επομένως μια δίαιτα δεν ταιριάζει σε όλους και δεν είναι κατάλληλη για όλους.

Έτσι λοιπόν όταν κάποιος σας δίνει διατροφικές συμβουλές πρέπει λαμβάνει όλα τα παραπάνω υπόψη του και οι συμβουλές πρέπει πάντα να είναι εξατομικευμένες. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με τον τρόπο διατροφή τους ή με μια συγκεκριμένη δίαιτα, και αν τους κάνει καλό, τότε αυτό είναι υπέροχο. Όμως δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλη για όλους.

Για παράδειγμα, τα άτομα με μεταβολικό σύνδρομο ή διαβήτη μπορεί να ωφεληθούν από τη μείωση των υδατανθράκων στη διατροφή τους, αλλά από την άλλη, τα άτομα με ορισμένες διαταραχές που δεν μπορούν να μεταβολίσουν σωστά τα λίπη θα χρειαστούν μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες και χαμηλή σε λιπαρά. Ενώ κάποιος άλλος που αντιμετωπίζει προβλήματα στο έντερο μπορεί να πρέπει να αυξήσει την κατανάλωση φυτικών ινών, άλλα κάποιος με νεφρική ανεπάρκεια και υψηλό κάλιο θα πρέπει μειώσει την πρόσληψη φρούτων και λαχανικών.

Είναι λοιπόν σημαντικό να μην ακολουθείτε μια διατροφή με βάση τις τελευταίες τάσεις, αλλά να εξετάζετε τα στοιχεία τη βιβλιογραφία ενός άρθρου και φυσικά να σιγουρεύεστε ότι η διατροφή που θέλετε να ακολουθήσετε είναι ασφαλής.

Έτσι, αν ακούσετε κάποιον να διακηρύσσει ότι η δίαιτα που έχει υιοθετήσει του είναι ο μόνος τρόπος για να χάσετε κιλά ή για να παραμείνετε υγιείς, να είστε επιφυλακτικοί.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.