WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί δεν χρειάζεται να κόψετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Σεπτεμβρίου 2022

Γιατί δεν χρειάζεται να κόψετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα
unsplash
Αν ψάχνετε για συμβουλές για το πώς να κόψετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, χαίρομαι πολύ που βρήκατε αυτή τη δημοσίευση. Αν και τα επεξεργασμένα τρόφιμα δεν είναι πάντα η πιο θρεπτική επιλογή, η συμπερίληψή τους στη διατροφή σας μπορεί πραγματικά να βελτιώσει την ποιότητα της ζωής σας.

Προτού δαιμονοποιήσετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα… θυμηθείτε ότι πριν την ανακάλυψη τους, έπρεπε να περνάμε ώρες στην κουζίνα. Μπορεί το διατροφικό πρόγραμμα να απέχει πολύ από το τέλειο, αλλά τουλάχιστον προσφέρει επιλογές για άτομα που δεν μπορούν ή δεν θέλουν να μαγειρέψουν τα πάντα από την αρχή.

Ναι, είναι αλήθεια ότι τρώμε περισσότερα επεξεργασμένα τρόφιμα από ό,τι παλιά. Ναι, είναι αλήθεια ότι μια διατροφή πλούσια σε επεξεργασμένα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε θρεπτικά συστατικά και χαμηλή σε φρέσκα φρούτα και λαχανικά δεν είναι τόσο θρεπτική.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους τρώμε επεξεργασμένα τρόφιμα. Είναι βολικό, διαρκούν περισσότερο και χρειάζονται λιγότερο χρόνο για να προετοιμαστούν. Επίσης δεν είναι ίδια όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Πολλά από αυτά είναι αρκετά θρεπτικά, όπως για παράδειγμα το ψωμί ολικής αλέσεως, τα ζυμαρικά και άλλα σνακ, τα οποία είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Τα επεξεργασμένα σνακ που παρασκευάζονται με φρούτα και λαχανικά είναι επίσης υπέροχα. Τα κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά είναι εξίσου θρεπτικά με τα φρέσκα. Το να λέμε ότι όλα τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι ανθυγιεινά είναι εντελώς παραπλανητικό.

Αν λοιπόν αναρωτιέστε πώς να κόψετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Σταματήστε να αναρωτιέστε, γιατί αυτό είναι εντελώς περιττό. Ακόμα κι αν είστε σε θέση να αγοράσετε ό,τι φαγητό θέλετε χωρίς να ανησυχείτε για το κόστος, δεν χρειάζεται να ξοδέψετε πολλά χρήματα και σημαντικό χρόνο για την αγορά, την προετοιμασία και το μαγείρεμα του φαγητού. Πολλές δίαιτες σας ενθαρρύνουν να το κάνετε, αλλά απλά δεν είναι απαραίτητο.

Ορισμένες δίαιτες σάς λένε να αφαιρέσετε τελείως τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα κοινά συστατικά όπως η ζάχαρη και τα συντηρητικά για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα (ας πούμε, 30 ημέρες). Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να φτιάξετε τα πάντα από την αρχή. Όμως εάν το έχετε κάνει ποτέ, ξέρετε πόσο μη βιώσιμο είναι.

Αντί λοιπόν να αναρωτιέστε πώς να κόψετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα, υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή. Εάν ο στόχος σας είναι να ακολουθήσετε μια θρεπτική διατροφή και δεν έχετε κανένα σημαντικό εμπόδιο στο δρόμο σας, υπέροχο. Μπορείτε να δώσετε προτεραιότητα στα φρέσκα τρόφιμα μερικές ή τις περισσότερες φορές. Αλλά δεν χρειάζεται να κόψετε εντελώς τα επεξεργασμένα τρόφιμα. Επιπλέον, το μαγείρεμα των πάντων από την αρχή απορροφά πολύ χρόνο. Αυτός ο χρόνος θα μπορούσε να ξοδευτεί καλύτερα κάνοντας κάτι άλλο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.