WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 λόγοι για να τρώτε περισσότερες μπανάνες


Τζουλιάννα Καρνέζη

20 Φεβρουαρίου 2023

5 λόγοι για να τρώτε περισσότερες μπανάνες
pexels
Εδώ είναι όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα οφέλη της μπανάνας.

Οι μπανάνες - γνωστό και ως το κίτρινο φρούτο που κάθεται στον πάγκο της κουζίνας μας μέχρι να γίνει πολύ καφέ - είναι ένα αρκετά αμφιλεγόμενο φρούτο. Πολλοί αποφεύγουν τις μπανάνες επειδή είναι πλούσιες σε υδατάνθρακες σε σύγκριση με τα περισσότερα άλλα φρούτα. Ναι, οι μπανάνες είναι ένα από τα φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να τις τρώτε.

Υπάρχουν πολλά διατροφικά οφέλη της μπανάνας που μπορεί να μην γνωρίζετε, όπως η περιεκτικότητά της σε κάλιο που ενισχύει τον μεταβολισμό και υποστηρίζει την ενυδάτωση. Διαβάστε παρακάτω μερικούς λόγους για να κάνετε τις μπανάνες μέρος της καθημερινής σας διατροφής.

Οφέλη από την κατανάλωση μπανάνας

Είναι πλούσιες στον ηλεκτρολύτη κάλιο

Οι μπανάνες είναι μια εξαιρετική πηγή καλίου, ένα μέταλλο που είναι απαραίτητο για πολλές σωματικές λειτουργίες. Ένας από τους κύριους λόγους που χρειαζόμαστε κάλιο είναι να ρυθμίζουμε την ισορροπία των υγρών στο σώμα μας. Το κάλιο έχει επίσης αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση, ενισχύει τα οστά και προάγει τη σωστή λειτουργία των μυών.

Είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες

Οι μπανάνες περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες , οι οποίες διογκώνονται σαν σφουγγάρι στο στομάχι δίνοντας στο φαγητό έναν όγκο σαν ζελέ που σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι. Οι διαλυτές φυτικές ίνες υποστηρίζουν επίσης τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και σας βοηθούν τη σωστή λειτουργεία της πέψης.

Παρέχουν άφθονη βιταμίνη Β6

Αυτό το κίτρινο φρούτο είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6. Μια μεσαίου μεγέθους μπανάνα μπορεί να παρέχει περίπου το ένα πέμπτο των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη Β6, η οποία είναι σημαντική για πολλές λειτουργίες στο σώμα, συμπεριλαμβανομένου του μεταβολισμού .

Jenny.Gr
pexels

Είναι μια φυσική πηγή υδατανθράκων

Οι μπανάνες είναι μια καλή πηγή υδατανθράκων και παρέχουν καύσιμο για τις προπονήσεις. Μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση των μυϊκών κράμπων και του πόνου που σχετίζονται με την άσκηση. Σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Proteome Research μετά από νηστεία όλη τη νύχτα, 20 άνδρες ποδηλάτες έπιναν μόνο νερό με αχλάδια ή μπανάνες πριν κάνουν ποδήλατο σε υψηλή ένταση την επόμενη μέρα. Εκείνοι που έπιναν νερό με φρούτα παρουσίασαν 50 τοις εκατό ταχύτερη αποκατάσταση από εκείνους που έπιναν μόνο νερό χωρίς φρούτα. Ήταν επίσης πιο γρήγοροι και είχαν περισσότερη ενέργεια.

Τέλος το γεγονός ότι οι μπανάνες έχουν παχιά φλούδα, τις βοηθάει στην προστασία από τα φυτοφάρμακα και για αυτόν τον λόγο, δεν έχουν συμπεριληφθεί ποτέ στη λίστα Dirty Dozen της Environmental Working Group. Ένας ακόμη λόγος για να απολαμβάνουνε αυτό το νόστιμο φρούτο.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.