WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Δίαιτα του γκρέιπφρουτ: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη δίαιτα που υπόσχεται ότι καίει το λίπος


Τζουλιάννα Καρνέζη

3 Απριλίου 2023

Δίαιτα του γκρέιπφρουτ: Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τη δίαιτα που υπόσχεται ότι καίει το λίπος
pexels
Ένα πράγμα είναι αδιαμφισβήτητο σχετικά με τη δίαιτα του γκρέιπφρουτ: Σίγουρα έχει τη δύναμη της διατήρησης μέσα στον χρόνο.

Η δίαιτα του γκρέιπφρουτ πρωτοεμφανίστηκε το 1930 εν μέσω ισχυρισμών ότι το ομώνυμο φρούτο περιέχει ένζυμα καύσης λίπους. Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, συνεχίζει να τραβάει την προσοχή και να έχει αρκετούς οπαδούς.

Το διατροφικό πρόγραμμα δίνει μεγάλη έμφαση σε ένα συγκεκριμένο εσπεριδοειδές, το γκρέιπφρουτ φυσικά, το οποίο κατέχει υψηλή θέση σε κάθε γεύμα – πρωινό, μεσημεριανό και βραδινό. Αυτό που υπόσχεται η συγκεκριμένη δίαιτα είναι ότι μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε 10 κιλά μέσα σε 10 έως 12 ημέρες και να κάψει το σωματικό λίπος. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα;

Τι μπορείτε να φάτε στη δίαιτα γκρέιπφρουτ;

Για αρχή, θα φάτε γκρέιπφρουτ. Οι περισσότερες εκδοχές της δίαιτας περιλαμβάνουν μισό γκρέιπφρουτ με κάθε γεύμα της ημέρας. Επίσης ο πρωταρχικός στόχος της δίαιτας είναι η μείωση των θερμίδων. Ορισμένα σχέδια προτείνουν να περιορίσετε την κατανάλωση φαγητού σε μόλις 800 θερμίδες την ημέρα, το οποίο είναι λιγότερο από το μισό από αυτό που συνιστάται για μια ισορροπημένη διατροφή.

Οι θερμίδες είναι ενέργεια για το σώμα σας. Σκεφτείτε τις σαν τη βενζίνη στο αυτοκίνητό σας. Εάν δεν τροφοδοτείτε σωστά το αυτοκίνητο, ο κινητήρας δεν θα δουλεύει.

Άλλα χαρακτηριστικά της δίαιτας γκρέιπφρουτ περιλαμβάνουν την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε πρωτεΐνες και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χοληστερόλη. (Σκεφτείτε τα αυγά και το κόκκινο κρέας). Ωστόσο, δεν υπάρχει μια και μόνο δίαιτα γκρέιπφρουτ, επομένως οι κατευθυντήριες γραμμές τείνουν να αλλάζουν ανάλογα το διατροφικό πρόγραμμα.

Jenny.Gr
pexels

Καίει πραγματικά το γκρέιπφρουτ το λίπος;

Το γκρέιπφρουτ προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, αλλά δεν είναι ένα θαυματουργός λιποκαυστήρας. Είναι μια υγιεινή τροφή, δεν είναι μια μαγική τροφή. Ωστόσο, όπως όλα τα φρούτα, έτσι και το γκρέιπφρουτ αξίζει να το εντάξετε στη διατροφή σας, γιατί περιέχει αρκετό νερό, περίπου 88%, και είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες. Όσο για τους ισχυρισμούς της καύσης του λίπους είναι περισσότερο ένα προϊόν μάρκετινγκ και όχι κάτι αληθινό.

Οφέλη του γκρέιπφρουτ

  • Είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης C και βιταμίνης Α

  • Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες που μπορεί να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς

  • Έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες

  • Έχει χαμηλή βαθμολογία στον γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι δεν προκαλεί αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα

Το γκρέιπφρουτ αξίζει να το έχετε στη διατροφή σας, αλλά μην βασίζετε στις δίαιτες οι οποίες ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο φρούτο μπορεί να κάψει το λίπος και να σας κάνει να χάσετε κιλά.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.