WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να γιατί το Cottage Cheese είναι το νέο food trend


Τζουλιάννα Καρνέζη

2 Ιουλίου 2023

Να γιατί το Cottage Cheese είναι το νέο food trend
https://pixabay.com
Το Cottage Cheese επιστρέφει...

Στον συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο της ευεξίας και της διατροφής, υπάρχει πάντα ένα νέο συστατικό ή φαγητό που τραβάει την προσοχή των λάτρεις της μαγειρικής και των χρηστών των social media. Και το 2023, ο αφανής ήρωας που παίρνει τα φώτα της δημοσιότητας δεν είναι άλλος από το cottage cheese.

Ως διαιτολόγος, οφείλω να ομολογήσω, δεν είμαι θυμωμένη γι' αυτό. Αυτή η ευέλικτη και γεμάτη πρωτεΐνες γαλακτοκομική απόλαυση έχει κερδίσει τη θέση που της αρμόζει ως trendsetter της χρονιάς. Ας δούμε τους λόγους πίσω από την άνοδο του cottage cheese και ας ανακαλύψουμε πώς μπορεί να προσθέσει μια υγιεινή και νόστιμη ανατροπή στα γεύματά σας.

Οφέλη για την υγεία

Το cottage cheese φημίζεται εδώ και καιρό ως τρόφιμο πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και δεν είναι περίεργο, αφού είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, ασβέστιο και διάφορα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, προσφέροντας μια σειρά από οφέλη για την υγεία.

Η υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη είναι ο βασικός παράγοντας για την οικοδόμηση και την επιδιόρθωση των ιστών, την υποστήριξη της λειτουργίας του ανοσοποιητικού και την προώθηση του κορεσμού. Με το cottage cheese παίρνετε μια ώθηση πρωτεΐνης που σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και βοηθά στη διατήρηση ενός υγιούς βάρους.

Jenny.Gr
https://pixabay.com

Το ασβέστιο, ένα άλλο θρεπτικό συστατικό που βρίσκεται στο τυρί cottage, είναι απαραίτητο για γερά οστά και δόντια, τη λειτουργία των νεύρων και τις συσπάσεις των μυών. Αυτή η κρεμώδης απόλαυση είναι ένας φανταστικός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι καλύπτετε τις καθημερινές σας ανάγκες σε ασβέστιο. Επιπλέον, το cottage cheese είναι πλούσιο σε φώσφορο, ένα μέταλλο που υποστηρίζει την υγεία των οστών και συμβάλλει στην παραγωγή ενέργειας.

Ένας από τους λόγους πίσω από τη ξαφνική άνοδο του τυριού cottage είναι η απίστευτη ευελιξία του. Είτε θέλετε κάτι γλυκό είτε λαχταράτε για κάτι αλμυρό, το συγκεκριμένο γαλακτοκομικό σας έχει καλύψει.

Πώς μπορείτε να προσθέσετε το cottage cheese στη διατροφή σας; Δοκιμάστε αυτές τις διασκεδαστικές ιδέες:

  • Φάτε το σκέτο: Μπορείτε να το φάτε απευθείας από το δοχείο.
  • Σαν γλυκό: Φτιάξτε μια μους με cottage cheese και μέλι
  • Ανακατέψτε το με φρούτα: Cottage cheese και φρούτα κάνουν μια θεϊκή καλοκαιρινή σαλάτα.

  • Smoothies: Χρησιμοποιήστε το αντί για γάλα ή γιαούρτι.

  • Τοστ και σάντουιτς: Η κρεμώδης υφή του cottage cheese το καθιστά τέλειο άλειμμα για τοστ πρωινού μαζί με μαρμελάδα ή ως εναλλακτική λύση στη μαγιονέζα σε σάντουιτς.

  • Λαζάνια : Αντικαταστήστε τη ρικότα με το cottage cheese.

Καθώς αποχαιρετούμε τις τάσεις στο φαγητό του παρελθόντος και καλωσορίζουμε την επανάσταση του τυροπήγματος το cottage cheese έχει αποδειχθεί άξιος γαστρονομικός σύντροφος. Τα οφέλη για την υγεία, η ευελιξία και η ικανότητά του να ευχαριστεί τόσο τον γλυκό όσο και τον αλμυρό ουρανίσκο το καθιστούν πραγματικό πρωταθλητή στην κουζίνα.

Έτσι, μη διστάσετε να αγκαλιάσετε την τάση του cottage cheese και αφήστε τους γευστικούς κάλυκες σας να ξεκινήσουν ένα απολαυστικό ταξίδι γεύσεων και υφών.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.