WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πώς το τένις μπορεί να σε κάνει καλύτερο στη δουλειά σου


Τζουλιάννα Καρνέζη

29 Ιουλίου 2023

Πώς το τένις μπορεί να σε κάνει καλύτερο στη δουλειά σου
pexels
Το τένις είναι ένα δημοφιλές άθλημα. Μπορεί επίσης να σας κάνει καλύτερους στη δουλειά σας.

Το τένις θα ενισχύσει τη σωματική και πνευματική σας ικανότητα. Αλλά οι δεξιότητες που αναπτύσσετε στο γήπεδο μπορούν να εφαρμοστούν και στο χώρο εργασίας. Οι δεξιότητες που αποκτάτε παίζοντας τένις μπορούν πραγματικά να ενισχύσουν την καριέρα σας.

Επιμονή και ανθεκτικότητα

Το τένις είναι ένα άθλημα που απαιτεί απίστευτη επιμονή και αντοχή. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για να βελτιώσεις το παιχνίδι σου και να ξεπεράσεις τις δύσκολες στιγμές, να ξεπεράσεις τα εμπόδια και να προχωρήσεις. Αυτές οι προκλήσεις σας βοηθούν να αναπτύξετε μια νοοτροπία επιμονής και ανθεκτικότητας που μπορείτε να εφαρμόσετε στη δουλειά σας. Μαθαίνεις να μην τα παρατάς ποτέ και να συνεχίζεις να εργάζεσαι σκληρά ό,τι κι αν έρθει στο δρόμο σου.

Διαχείριση άγχους

Πρέπει να μάθετε πώς να παραμένετε ήρεμοι και συγκεντρωμένοι-ακόμα και υπό πίεση- και να διαχειρίζεστε τα συναισθήματά σας. Αυτές οι διαφορετικές ψυχικές καταστάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε στρεσογόνες καταστάσεις στην εργασία.

Jenny.Gr
pexels

Στρατηγική σκέψη

Τι είναι η στρατηγική σκέψη; Στο τένις, πρέπει να μπορείς να αναλύσεις τις κινήσεις του αντιπάλου σου, να προβλέψεις πού θα χτυπήσει την μπάλα και να βρεις έναν τρόπο για να ανταποδώσεις κάθε χτύπημα. Αναπτύσσοντας στρατηγική σκέψη στο γήπεδο, μπορείτε να μάθετε να αναλύετε καταστάσεις, να προβλέπετε προβλήματα και να ξεπερνάτε προβλήματα στη δουλειά.

Επικοινωνία

Αν παίζεις διπλό, θα καταλάβεις γιατί μιλάμε για επικοινωνία στο τένις. Αλλά αν παίζετε μόνο, πρέπει να ξέρετε πώς να επικοινωνείτε παραγωγικά με τον αντίπαλό σας και τον διαιτητή. Η καλή επικοινωνία στο γήπεδο του τένις μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα στο χώρο εργασίας. Μαθαίνεις πώς να επικοινωνείς αποτελεσματικά με συναδέλφους, πελάτες και συνεργάτες. Μαθαίνεις να ακούς και να εξηγείς τις ιδέες σου ξεκάθαρα και συνοπτικά.

Συνεργασία

Αυτή η ικανότητα είναι πιο εφαρμόσιμη σε όσους παίζουν διπλό. Η ομαδική εργασία είναι απαραίτητη για την επίτευξη κοινών στόχων, κάτι που είναι σημαντικό σε πολλές εταιρείες. Η συνεργασία κατά τη διάρκεια ενός αγώνα διπλού είναι το κλειδί. Οι παίκτες πρέπει να μιλήσουν για στρατηγικές και τακτικές για να κερδίσουν τον αγώνα. Στο χώρο εργασίας, μπορείτε να εφαρμόσετε αυτές τις ίδιες ιδέες για να εργαστείτε αποτελεσματικά με άλλους και να αξιοποιήσετε τις δεξιότητές τους.

Το να παίζετε συχνά τένις μπορεί να σας βοηθήσει να αναπτύξετε δεξιότητες που μπορούν να εφαρμοστούν στο χώρο εργασίας.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.