WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ανεπιθύμητη τριχοφυΐα και σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών; Τελικά, υπάρχει λύση!


JTeam

7 Σεπτεμβρίου 2023

trixofiiakaisindromopolikistikon
Shutterstock
Μία αλλαγή στην καθημερινότητά μου ήταν αρκετή για να δώσει την απάντηση που ζητούσα.

Ταλαιπωρείσαι κι εσύ από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών; Αν ναι, οι πιθανότητες θέλουν μαζί να αντιμετωπίζεις και το θέμα της υπερβολικής τριχοφυΐας, η οποία αποτελεί ένα από τα πιο συχνά συμπτώματα του συνδρόμου που αποτελεί την πιο κοινή ορμονική διαταραχή των γυναικών στην αναπαραγωγική τους ηλικία (σ.σ. 1 στις 10 ζει με αυτό!). Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα προκαλείται από τα αυξημένα επίπεδα ανδρικών ορμονών ως αποτέλεσμα των ανώριμων ωαρίων που, αντί να απελευθερωθούν στις σάλπιγγες, συσσωρεύονται στις ωοθήκες δημιουργώντας πολλαπλές κύστεις. Το «αφού έτσι είναι τα πράγματα, δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο», όμως, δεν έχει πια θέση στη ζωή σου και, μάλιστα, η λύση σε περιμένει παρακάτω.

Στη δική μου την περίπτωση, το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών - ανάμεσα στα άλλα - ήταν και αίτιο ανεπιθύμητης τριχοφυΐας. Η τελευταία ξεκίνησε λίγο μετά την εφηβεία, δηλαδή λίγο νωρίτερα από αυτήν της μητέρας μου που εμφανίστηκε στα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής της. Για να είμαι ειλικρινής, είχα φτάσει σε ένα σημείο που η όλη η διαδικασία της αποτρίχωσης με είχε κουράσει, γιατί πολύ απλά, έπρεπε να γίνεται κάθε μέρα, και πάλι δεν ήταν αρκετό. Ακόμα πιο εκνευριστικό ήταν που την παρατηρούσα ακόμα και στο πρόσωπο. Ώσπου, έτυχε να μιλήσω με μία φίλη μου για το συγκεκριμένο θέμα. Πάνω στην κουβέντα, μου είπε για το Inofert®Combi ΗΡ και, μιλώντας με τον γιατρό μου, βρήκα τη λύση στο πρόβλημα.

Jenny.Gr

Το Inofert® Combi ΗΡ είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής με σύνθεση που πραγματικά ξεχωρίζει. Περιέχει μυο-ινοσιτόλη, D-chiro-ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ και ένα από αυτά που κάνει είναι να χαμηλώνει τα υψηλά επίπεδα των ανδρογόνων κι έτσι να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα του Σύνδρομου Πολυκυστικών Ωοθηκών όπως οι δαταραχές περιόδου, το αυξημένο βάρος, η αυξημένη τριχοφυΐα, η ακμή. Το συστατικό που κάνει το Inofert® Combi HP μοναδικό είναι η α-λακταλβουμίνη, μία πρωτεΐνη που επαναφέρει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου κι έτσι βελτιώνει την απορρόφηση της μυο-ινοσιτόλης ενισχύοντας την αποτελεσματικότητά της, ιδιαίτερα σε εμάς τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών.

Πρόσθεσα, λοιπόν, το Inofert® Combi ΗΡ στη ζωή μου και σταδιακά άρχισα να βλέπω αποτελέσματα. Προς μεγάλη μου χαρά, η τριχοφυΐα μου ακολούθησε μία σταθερή πορεία μείωσης κι εγώ ένιωσα ανακούφιση συνειδητοποιώντας πως πραγματικά για κάθε πρόβλημα υπάρχει μία λύση, τόσο απλά και τόσο φυσικά, με ένα συμπλήρωμα διατροφής μόνο. Μάλιστα, μετά έμαθα ότι η σειρά των συμπληρωμάτων διατροφής Inofert® HP καλύπτει τις διαφορετικές ανάγκες κάθε γυναίκας με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Εάν ο ο δείκτης μάζας σώματός σου είναι χαμηλότερος από 25, τότε μπορείς να επιλέξεις το Inofert® ΗΡ και θα λάβεις το συμπλήρωμα που ανταποκρίνεται ακριβώς στο δικό σου σώμα και τις ανάγκες του.

Jenny.Gr

Ένα ακόμα συχνό πρόβλημα για εμάς τις γυναίκες με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι η υπογονιμότητα είτε λόγω αυξημένου σωματικού βάρους, είτε λόγω μη σταθερής περιόδου. Προσωπικά, με τη συμβουλή του γυναικολόγου μου και για ενίσχυση της γονιμότητας, συνδύασα τη λήψη του συγκεκριμένου συμπληρώματος με αυτή του Inofert® Plus, ώστε να βοηθήσω να αυξηθεί το ποσοστό των ώριμων ωαρίων, να βελτιωθεί η ποιότητά τους και να αυξηθεί το ποσοστό των καλής ποιότητας εμβρύων. Σκέψου ότι αυτό λειτουργεί ευεργετικά και στην περίπτωση που ακολουθείς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, καθώς έχει την ικανότητα να ενισχύει την ανταπόκριση των ωοθηκών στην φαρμακευτική αγωγή πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας. Όλα αυτά δημιουργούν τα ισχυρά θεμέλια που θέλουμε για μία ομαλή εμβρυική ανάπτυξη.

Jenny.Gr

Τη σειρά Inofert® HP ολοκληρώνει το Inofert® Luteal. Ο δικός του ρόλος είναι να συμβάλλει στη βελτίωση της ενδομήτριας δεκτικότητας αυξάνοντας το πάχος του ενδομητρίου, του τοιχώματος δηλαδή της μήτρας, πάνω στο οποίο το έμβρυο θα προσκολληθεί κατά τη διάρκεια της εμφύτευσης. Σε συνδυασμό με τα προαναφερθέντα συμπληρώματα της σειράς, μπορεί να αυξήσει το ποσοστό για μια επιτυχή σύλληψη και ομαλή εγκυμοσύνη με θετική έκβαση.

Jenny.Gr

Όπως καταλαβαίνεις, η σειρά συμπληρωμάτων διατροφής Inofert® είναι ένας εξαιρετικός σύμμαχος για τη σωστή και στοχευμένη αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του Συνδρόμου Πολυκυστικών Ωοθηκών από την εφηβεία ακόμη και σε όλη την αναπαραγωγική ηλικία.

ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: Inofert HP:10611/28-01-2020, Inofert Combi HP:10613/28-01-2020, Inofert Plus:98478/21-12-2016, Inofert Luteal:10609/28-01-2022. Τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.