WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Back on Track: Πώς να μπεις σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές


JTeam

6 Οκτωβρίου 2023

Back on Track: Πώς να μπεις σε πρόγραμμα μετά τις διακοπές
Μερικές αλλαγές στην καθημερινότητα μπορεί να σε βοηθήσουν να πετύχεις τον diet στόχο σου.

Όπως και να το κάνεις, το καλοκαίρι είναι μία εποχή πιο χαλαρή και ξέγνοιαστη και μέσα σε αυτό το κλίμα έχουμε την τάση να αφηνόμαστε περισσότερο. Ειδικά όσον αφορά στο κομμάτι της διατροφής, τα πράγματα είναι συνήθως πιο ρευστά. Καθώς η καλοκαιρία ορίζει να βγαίνουμε αισθητά περισσότερο έξω, είναι εύκολο να παρεκτραπούμε και να χαλάσουμε το πρόγραμμά μας. Έτσι, μπορεί να φάγαμε λίγο παραπάνω, να μη δώσαμε πολλή έμφαση στα υλικά που είχε το κάθε γεύμα και να μη συνειδητοποιήσαμε πως, για παράδειγμα, η θάλασσα μάς άνοιξε λίγο περισσότερο την όρεξη.

Όλα αυτά είναι μέσα στο πρόγραμμα, οπότε τι γίνεται τώρα που επιστρέψαμε στην καθημερινότητα;

Παρακάτω θα βρεις μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

#1 Αγάπησε την κουζίνα σου

Jenny.Gr

Μόνο όταν παρασκευάζεις εσύ τα γεύματά σου μπορείς να ξέρεις ακριβώς τι περιλαμβάνουν και να υπολογίσεις με ακρίβεια τις θερμίδες τους. Γι’ αυτό και έχει μεγάλη σημασία να επιλέγεις η ίδια τις πρώτες ύλες ανάλογα με τη θερμιδική πρόσληψη που χρειάζεσαι. Ναι, το ξέρουμε. Κάποιες φορές είσαι απλά πολύ κουρασμένη για να κάτσεις να μαγειρέψεις, όμως, υπάρχουν μερικά hacks που θα διευκολύνουν το θέμα. Το πιο βασικό: Μη μαγειρεύεις κάθε μέρα. Όποτε μπαίνεις στην κουζίνα, φτιάχνε μεγαλύτερες ποσότητες που θα σου κρατήσουν για περισσότερες μέρες. Αν κάποια μέρα έχεις μεγαλύτερη όρεξη ή περισσότερο χρόνο, μαγείρεψε δύο φαγητά κι έτσι θα έχεις τα δικά σου έτοιμα πιάτα όλη την εβδομάδα.

#2 Κράτα πρόγραμμα μέσα στη μέρα

Jenny.Gr

Βάλε ειδοποιήσεις για φαγητό μέσα στη μέρα. Όταν τρως πιο συχνά γεύματα, ο οργανισμός σου δεν προλαβαίνει να πεινάσει πολύ και, όταν δεν πεινάει πολύ, είναι πολύ πιο εύκολο να σκεφτείς λογικά και να επιλέξεις να φας τις σωστές, πιο υγιεινές επιλογές. Μερικά reminders για τα κυρίως γεύματα αλλά και τα σνακ ανάμεσά τους θα σε σώσουν από πολλές παρεκτροπές από το πλάνο σου.

#3 Κάνε το νερό προέκταση του χεριού σου

Jenny.Gr

Μπορεί να σου ακούγεται κλισέ, αλλά το νερό είναι το καλύτερο πράγμα για τον οργανισμό σου. Η κατανάλωση νερού, πέρα από την ενυδάτωση, έχει συνδεθεί και με την απώλεια βάρους. Μάλιστα, έρευνα έδειξε πως οι άνθρωποι που έπιναν δύο ποτήρια νερό ακριβώς πριν ένα γεύμα, έτρωγαν 22% λιγότερο από όσους δεν έπιναν καθόλου νερό. Οπότε, όπου και να πηγαίνεις, έχε μαζί σου το παγούρι σου. Με αυτόν τον τρόπο, δε θα έχεις καμία δικαιολογία να μην πίνεις νερό, αφού θα είναι δίπλα σου.

#4 Δοκίμασε ένα νέο πλάνο διατροφής

Jenny.Gr

O κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός και γι’ αυτό θέλει τη δική του προσέγγιση. Κάτι που μπορεί να «πιάνει» στον διπλανό, δε σημαίνει ότι «πιάνει» και σε σένα. Συνεπώς, επιστρέφοντας από τις διακοπές, πιθανόν να είσαι σε αναζήτηση πλάνου διατροφής. Μια επιλογή που μπορεί κανείς να εξετάσει και να δοκιμάσει είναι το πρόγραμμα της The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, το οποίο προσαρμόζεται στις ανάγκες του εκάστοτε διαιτώμενου, σύμφωνα με τον τρόπο ζωής του, τις σωματικές ανάγκες του, τους δείκτες υγείας του κλπ. Ακόμα, έχει και τα εξής καλά: Όχι μόνο σε βοηθάει να χάσεις βάρος και να το διατηρήσεις μακροπρόθεσμα, αλλά παράλληλα μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μεγάλη ποικιλία προϊόντων αντικατάστασης γευμάτων, τι θα περιλαμβάνει το διατροφικό σου πρόγραμμα. Έτσι, τρως ευχάριστα αυτά που θες και δεν αναγκάζεσαι να καταναλώνεις γεύματα & γεύσεις που δε σου αρέσουν, αλλά «πρέπει». Επιπλέον, το εκάστοτε γεύμα καλύπτει όλα τα θρεπτικά συστατικά που έχει ανάγκη ο οργανισμός σου, ενώ ένας Σύμβουλος της εταιρείας είναι μαζί σου από τη στιγμή που θα ξεκινήσεις και σε όλη την πορεία, ακόμα κι αφότου έχεις επιτύχει τον στόχο που έχεις θέσει, ώστε να τον διατηρήσεις!

Αν θέλεις να μάθεις περισσότερα για τη The 1:1 Diet by Cambridge Weight Plan, κάλεσε στο 212 213 4383 ή άφησε τα στοιχεία σου στη φόρμα επικοινωνίας στην ιστοσελίδα και ένας σύμβουλος θα σε καλέσει.

-Το ταξίδι της απώλειας βάρους είναι μοναδικό για τον κάθε άνθρωπο & το πρόγραμμα διατροφής διαμορφώνεται κατόπιν ατομικής συνάντησης του συμβούλου, με τον κάθε ενδιαφερόμενο.

-Το παρόν κείμενο είναι προϊόν διαφήμισης.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.