WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ακράτεια: Ας μιλήσουμε επιτέλους για ένα θέμα ταμπού που απασχολεί τις γυναίκες


Branded Content Team

28 Νοεμβρίου 2023

Ακράτεια: Ας μιλήσουμε επιτέλους για ένα θέμα ταμπού που απασχολεί τις γυναίκες
Όλα όσα πρέπει να ξέρεις και ο μεγάλος σου σύμμαχος για ένα πρόβλημα που είναι πιο συχνό απ' όσο φαντάζεσαι

Το ήξερες ότι 1 στις 3 γυναίκες άνω των 45 ετών σήμερα αντιμετωπίζει πρόβλημα ακράτειας; Ναι, το πρόβλημα είναι πολύ πιο συχνό απ’ όσο πιστεύουν οι περισσότεροι. Εξ ου και αυτή η άγνοια μετατρέπεται συχνά στη βασική αιτία που το θέμα αποτελεί ταμπού. Αυτό με τη σειρά του έχει ως αποτέλεσμα περίπου οι μισές από τις πάσχουσες να μην επισκεφτούν ποτέ έναν ειδικό για να διαγνώσουν και να αντιμετωπίσουν την αδυναμία της ουροδόχου κύστης τους και να ταλαιπωρούνται σωματικά και ψυχολογικά, αντί να αναζητούν τις λύσεις που θα αλλάξουν την κατάσταση. Λύσεις όπως αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα σου υποδείξει ο γιατρός σου και οι σερβιέτες ακράτειας TENA, που θα φροντίσουν ώστε να συνεχίσεις την καθημερινότητά σου χωρίς έγνοιες και άγχη.

Τι πρέπει να ξέρεις για την ακράτεια

Απολαμβάνεις μία συζήτηση με φίλους και γελάς ή είσαι στο γραφείο, βήχεις και νιώθεις κάποια διαρροή ούρων, ή απλά νιώθεις συχνά επείγουσα ανάγκη να ουρήσεις; Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε κατά πάσα πιθανότητα γνωρίζεις από προσωπική εμπειρία τι εστί ακράτεια ούρων. Η ακράτεια ούρων οφείλεται στην αδυναμία της ουροδόχου κύστης να ελέγξει την κύστη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν σε αυτήν την αδυναμία. Η γήρανση, το υπερβολικό βάρος, η δυσκοιλιότητα και η τεκνοποίηση (τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης όσο και μετά από αυτήν) θεωρούνται ως οι πιο βασικές από αυτές.

Jenny.Gr

Το προϊόν που θα επιλέξεις θα κάνει τη διαφορά

Κάθε πρόβλημα, όσο δύσκολο και απαιτητικό κι αν φαίνεται, έχει τη δική του λύση. Αρκεί να ξέρεις πού να την ψάξεις. Μιλώντας για την ακράτεια ούρων, υπάρχουν πολλές γυναίκες που καταφεύγουν στις σερβιέτες περιόδου, όμως αυτές δεν είναι η σωστή προσέγγιση, γιατί αν η ροή ξεπερνάει το ένα κουταλάκι σε ποσότητα, δε θα είναι αποτελεσματικές. Σε αντίθεση με τις σερβιέτες ακράτειας TENA που αποτελούν τον ιδανικό σύμμαχο για την περίσταση.

Jenny.Gr

Οι σερβιέτες TENA είναι εξοπλισμένες με φανταστικά χαρακτηριστικά, τα οποία φροντίζουν τόσο για το πρόβλημα καθεαυτό, όσο και για τα πέριξ. Τι εννοούμε. Πρόκειται για σερβιέτες με Τριπλή Προστασία, που απορροφούν τα ούρα πολύ πιο γρήγορα από μία σερβιέτα περιόδου και σε διατηρούν στεγνή έως και 12 ώρες για να μπορείς να ανταπεξέρχεσαι στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας χωρίς δυσφορία, πιο ξέγνοιαστη από ποτέ. Παράλληλα, οι μοναδικές ενεργές μικροπέρλες μέσα στις σερβιέτες σε προστατεύουν από τις κακές οσμές και σου αφήνουν μία αναζωογονητική αίσθηση φρεσκάδας. Είναι, μάλιστα, σχεδιασμένες με βάση το σχήμα του γυναικείου σώματος και σε συνδυασμό με τη λεπτή, διακριτική τους κατασκευή, νιώθεις σούπερ άνετη όταν τις φοράς. Υπέροχο;

Jenny.Gr

Ο ψυχολογικός αντίκτυπος της ακράτειας ούρων

Πέρα από το καθαρά πρακτικό κομμάτι της ακράτειας ούρων, υπάρχει κι ένας άλλος πολύ σημαντικός παράγοντας που πρέπει να λαμβάνεται υπόψιν για να αναζητήσει μία γυναίκα λύση στο κατάλληλο προϊόν για την ακράτεια ούρων: η ψυχολογία. Όταν η ακράτεια ούρων «σου χτυπάει την πόρτα», αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γιατί νιώθεις ότι δεν μπορείς να ελέγξεις την παρουσία σου στις κοινωνικές υποχρεώσεις/καταστάσεις.

Jenny.Gr

Είναι δύσκολο και κουραστικό να σκέφτεσαι κάθε φορά που βγαίνεις από το σπίτι να έχεις και μία αλλαξιά για παν ενδεχόμενο, χωρίς καν να ξέρεις πότε αυτό θα προκύψει. Αντίστοιχος φόβος υπάρχει και στη δουλειά, όταν αγχώνεσαι πότε μπορεί να συμβεί η επόμενη διαρροή καθώς και αν αυτή θα συνοδευτεί από τις αντίστοιχες οσμές. Ή και κατά τη σεξουαλική επαφή όπου μπορεί να υπάρξει διαρροή λόγω της πίεσης στην ουροδόχο κύστη. Με την εμφάνιση του οποιοδήποτε τέτοιου συναισθήματος, μην αμελήσεις την επικοινωνία με τον ψυχολόγο σου, για να μπορέσει να σε κατευθύνει αντίστοιχα και να σε ενημερώσει για τους τρόπους που μπορείς να βελτιώσεις τη διάθεσή σου.

Jenny.Gr

Η ακράτεια ούρων δε χρειάζεται να είναι ένα θέμα που σε «εγκλωβίζει» καθημερινά. Ούτε και πρέπει να αισθάνεσαι μόνη, αφού είναι πολλές οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ακριβώς το ίδιο πράγμα. Ίσως είναι μία φίλη σου. Ή μία συνάδελφος στο διπλανό γραφείο. Η ολοκληρωμένη και σαφής ενημέρωση για την πάθηση είναι απαραίτητο και κομβικό βήμα για τη λύση του προβλήματος. Μαζί με την εξειδικευμένη φροντίδα των σερβιετών TENA Discreet , που κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα, μήκη, χρώματα και επίπεδα απορροφητικότητας για να βρεις ακριβώς αυτές που ανταποκρίνονται στις δικές σου ανάγκες.

Τέλος οι απρόβλεπτες καταστάσεις, ώρα για την πιο ξέγνοιαστη καθημερινότητα!

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.