WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Το εκπληκτικό συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στον καφέ σου για καλύτερη υγεία του εγκεφάλου


JTeam

6 Φεβρουαρίου 2024

Το εκπληκτικό συστατικό που πρέπει να προσθέσεις στον καφέ σου για καλύτερη υγεία του εγκεφάλου
unsplash
Το συστατικό που μπορεί να κάνει θαύματα για την υγεία σας.

Όταν σκέφτεστε τα συστατικά του καφέ, πιθανότατα σας έρχονται στο μυαλό πράγματα όπως ζάχαρη, κρέμα γάλακτος, γάλα, ίσως ακόμη και μέλι ή γλυκά σιρόπια. Δυστυχώς, όμως πολλές από τις πιο δημοφιλείς επιλογές μπορεί να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία σας. Αλλά ένα πράγμα που μπορεί πραγματικά να βοηθήσει είναι τα μανιτάρια. Ναι, καλά διαβάσατε: μανιτάρια. Όπως αποδεικνύεται, τα λειτουργικά μανιτάρια όπως το Lion's Mane μπορούν να κάνουν θαύματα για την υγεία σας, ειδικά όταν πρόκειται για τον εγκέφαλό σας.

Το Lion's Mane είναι ένα μοναδικό λειτουργικό μανιτάρι γνωστό για τις δυνατότητές του να ενισχύει την υγεία του εγκεφάλου. Και σύμφωνα με τη Rachael Miller, διατροφολόγο, βοτανολόγο και ιδρυτή του Zhi Herbals, θα μπορούσε να είναι το μυστικό όπλο που χρειάζεται ο πρωινός καφές για μια επιπλέον ώθηση. Μάθετε περισσότερα για αυτήν την εκπληκτική υπερτροφή παρακάτω.

Σύμφωνα με τη Miller, το κλειδί για την ικανότητα τόνωσης του εγκεφάλου του Lion's Mane βρίσκεται στην ικανότητά του να διεγείρει τη νευρική ανάπτυξη. Αυτό υποστηρίζεται από έρευνα που έχει δείξει αξιοσημείωτες αυξήσεις, έως και 20%, στην ανάπτυξη των νευριτών, των νευρικών κυττάρων στον εγκέφαλο ως αποτέλεσμα της κατανάλωσης των μανιταριών.

Η ανάπτυξη νευριτών είναι θεμελιώδης για τη διατήρηση και την ενίσχυση της γνωστικής λειτουργίας και μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση των γνωστικών ικανοτήτων, της μνήμης και της συνολικής υγείας του εγκεφάλου.

Όμως, ενώ πολλά άτομα προσθέτουν 10 ή και περισσότερα γραμμάρια Lion's Mane στον καφέ τους, η Miller προτείνει ότι η δοσολογία πρέπει να είναι συντηρητική. Αν και αυτή η ποσότητα είναι ασφαλής για τους περισσότερους ανθρώπους, ωστόσο, η προσθήκη μεγαλύτερων ποσοτήτων μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του καφέ σας, καθιστώντας τον λιγότερο εύγευστο.

Jenny.Gr
unsplash

Επιπλέον, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα ατομικά επίπεδα ανοχής και προτιμήσεων, βρίσκοντας μια ισορροπία που λειτουργεί τόσο για τη γνωστική ενίσχυση όσο και για τα γούστα σας

Για να διασφαλίσετε ότι θα αποκομίσετε πλήρως τα οφέλη του Lion's Mane, η Miller συνιστά να αναζητήσετε προϊόντα που έχουν υποστεί πρόσθετη επεξεργασία. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει εκχύλιση με χρήση αλκοόλης ή νερού, ένα βήμα που ενισχύει τη βιοδιαθεσιμότητα—την ικανότητα του σώματος να απορροφά και να χρησιμοποιεί τις δραστικές ενώσεις του μανιταριού.

Επιλέγοντας προϊόντα με βελτιωμένη βιοδιαθεσιμότητα, μπορείτε να μεγιστοποιήσετε την επίδραση του Lion's Mane στην υγεία του εγκεφάλου σας, καθιστώντας την πιο αποτελεσματική προσθήκη στην πρωινή σας ρουτίνα.

Φυσικά, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι καμία τροφή δεν μπορεί να είναι θαυματουργή– ακόμη και μια υπερτροφή όπως το Lion's Mane. Ωστόσο, η προσθήκη του στον πρωινό καφέ σας σε τακτική βάση θα μπορούσε να είναι ένας πολλά υποσχόμενος τρόπος για να επηρεάσετε σημαντικά την υγεία του εγκεφάλου προάγοντας τη νευρική ανάπτυξη.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.