WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αντιμετωπίστε τους κιρσούς σήμερα και χαρείτε το καλοκαίρι με λεία πόδια


JTeam

28 Μαΐου 2024

Αντιμετωπίστε τους κιρσούς σήμερα και χαρείτε το καλοκαίρι με λεία πόδια
Το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και ήδη θα σχεδιάζετε τις διακοπές σας

Για να χαρείτε τον ήλιο με πόδια λεία αλλά και υγιή απαλλαγμένα από τους κιρσούς θα πρέπει να βάλετε στο πρόγραμμα και την αντιμετώπιση των κιρσών. Με την εξέλιξη της επιστήμης, η αντιμετώπιση των κιρσών είναι αναίμακτη, ανώδυνη και με άμεση αποκατάσταση. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαχθείτε από τα συμπτώματα των κιρσών τα οποία επιδεινώνονται τους θερμούς μήνες.

Ο αγγειοχειρουργός Νικόλαος Τσεκούρας μας εξηγεί αναλυτικά για τα πλεονεκτήματα που έχει το ενδοαυλικό laser στην αντιμετώπιση της φλεβικής ανεπάρκειας και των κιρσών χωρίς φόβο και δισταγμό. Για τον λόγο αυτό παροτρύνουμε τις γυναίκες να κάνουν το πρώτο βήμα και να επικοινωνήσουν με έναν έμπειρο και εξειδικευμένο ιατρό, με στόχο μια οριστική λύση στο πρόβλημά τους για ένα ξέγνοιαστο καλοκαίρι.

Τι είναι η φλεβική ανεπάρκεια και πώς συνδέεται με την εμφάνιση των γνωστών σε όλους κιρσών;

Οι κιρσοί είναι μία πολύ συχνή φλεβική πάθηση των κάτω άκρων με χαρακτηριστική μορφή, που σχετίζεται με τη φλεβική ανεπάρκεια και εμφανίζεται κυρίως στις γυναίκες. Με τον όρο φλεβική ανεπάρκεια εννοούμε την κατάσταση κατά την οποία οι φλέβες αδυνατούν να μεταφέρουν με σωστό τρόπο το αίμα από τα πόδια στην καρδιά, με αποτέλεσμα μεγάλη ποσότητα αίματος να συσσωρεύεται στα κάτω άκρα και να λιμνάζει εκεί. Τότε είναι που εμφανίζονται και τα πρώτα συμπτώματα, που περιλαμβάνουν αίσθημα βάρους, κάψιμο, πόνο, κράμπες. Η άνοδος της θερμοκρασίας εντείνει τα συμπτώματα όσων ήδη ταλαιπωρούνται από φλεβική ανεπάρκεια, καθώς οι φλέβες διαστέλλονται ακόμα περισσότερο.

Τα γονίδια και οι ορμόνες παίζουν σημαντικό ρόλο στην εμφάνισή των κιρσών, ενώ άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν την παχυσαρκία, την πολύωρη καθιστική εργασία, την έλλειψη φυσικής άσκησης και την ορθοστασία. Με τους κιρσούς πάντα υποβόσκει ο κίνδυνος επέκτασης κάποιου θρόμβου σε πιο κεντρικά φλεβικά στελέχη.

Αντιμετωπίστε τους κιρσούς χωρίς φόβο

Πολλοί ασθενείς αποφεύγουν λανθασμένα την αντιμετώπιση των κιρσών επηρεασμένοι από τις παλιές τεχνικές που χρησιμοποιούνταν και ομολογουμένως προκαλούσαν μεγάλη ταλαιπωρία για τον ασθενή. Ωστόσο, με τη βοήθεια της καινούργιας τεχνικής του ενδοαυλικού laser που χρησιμοποιούμε για την αποκατάσταση του προβλήματος, σήμερα οι ασθενείς μπορούν να βρουν οριστική λύση, να ανακουφιστούν πλήρως και να απολαύσουν το αισθητικό αποτέλεσμα, χωρίς να χρειαστεί να αναβάλουν τη θεραπεία για αργότερα και χωρίς να διστάζουν να αναδείξουν τα συγκεκριμένα σημεία του σώματός τους.

Τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με ενδοαυλικό laser;

Η θεραπεία της φλεβικής ανεπάρκειας με τη χρήση ενδοαυλικού laser είναι μια αναίμακτη επέμβαση, η οποία πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, χωρίς τομές και ράμματα. Ο ασθενής νιώθει ελάχιστο πόνο, ενώ μπορεί πολύ σύντομα να επιστρέψει στην καθημερινότητά του. Αρχικά, η οπτική ίνα του laser εισάγεται στην πάσχουσα φλέβα και στη συνέχεια, υπό την πολύτιμη καθοδήγηση του υπερήχου, που προσδίδει ασφάλεια και ακρίβεια, τοποθετείται γύρω από αυτή το τοπικό αναισθητικό. Ακολούθως, αποσύρεται προοδευτικά η ίνα, διαχέοντας ακτινικά την ενέργεια laser, η οποία και συρρικνώνει ομοιογενώς τα φλεβικά τοιχώματα και σφραγίζει ολοκληρωτικά την πάσχουσα φλέβα. Μετά το κλείσιμο της πάσχουσας φλέβας, η κυκλοφορία αποκαθίσταται μέσα από τις υγιείς φλέβες του δικτύου. Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα, ενώ ο ασθενής είναι σε θέση να σηκωθεί, να περπατήσει και να φάει κανονικά αμέσως μετά την επέμβαση.

Ο ήλιος δεν επηρεάζει την επέμβαση των κιρσών ή την επούλωση των τραυμάτων, γι’ αυτό μπορούμε να την κάνουμε κατά τη θερινή περίοδο χωρίς πρόβλημα, κυρίως γιατί τότε ενυπάρχει ο κίνδυνος θρόμβωσης.

Χαρτογράφηση: Το κλειδί για την οριστική αντιμετώπιση των κιρσών

Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως κάθε ασθενής που ταλαιπωρείται από φλεβική ανεπάρκεια και κιρσούς λαμβάνει εξατομικευμένη θεραπεία, βασισμένη στη διάγνωση που θα κάνει ο εξειδικευμένος αγγειοχειρουργός. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντική η σωστή «χαρτογράφηση», δηλαδή η εξειδικευμένη φλεβολογική τεχνική που βοηθά τον ιατρό στο να σχεδιάσει και να πραγματοποιήσει τη θεραπεία των φλεβών σωστά, με τη μικρότερη δυνατή υποτροπή.

Δε θα πρέπει να υποτιμηθεί κανένα εύρημα και θα πρέπει να στοχεύσουμε σε όλες τις ρίζες του προβλήματος. Η χαρτογράφηση μας βοηθάει στο να μην αφήσουμε κανένα κομμάτι του προβλήματος εκτός θεραπείας, γιατί αυτό τα επόμενα χρόνια θα εξελιχθεί και άρα δε θα έχουμε οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Η επικοινωνία με τον αγγειοχειρουργό είναι το πρώτο και σημαντικότερο βήμα για να έρθετε πιο κοντά στην οριστική λύση του προβλήματος, να «βγείτε» στο καλοκαίρι και να το απολαύσετε με αυτοπεποίθηση για τα λεία, ανάλαφρα και χωρίς κανένα αίσθημα βάρους πόδια σας!

Τσεκούρας Νικόλαος, MD, ECFMG, PHD, Αγγειοχειρουργός.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: dr-tsekouras.gr ή καλέστε στο 2106215855 , 6977741191, Μιλτιάδου 1, (Κηφισιά) & Ερυθρού Σταύρου 4, Μαρούσι 151 23 (Νοσοκομείο Υγεία).Ακολουθήστε τον κ. Τσεκούρα σε Instagram, Facebook, TikTok & YouTube.

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.