WELL BEING ΥΓΕΙΑ + ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Τo superfood που τρώνε οι κάτοικοι της Ικαρίας και ζουν για πάντα


JTeam

6 Ιουνίου 2024

Τo superfood που τρώνε οι κάτοικοι της Ικαρίας και ζουν για πάντα
Πέρα από την ομορφιά της, η Ικαρία έχει γίνει γνωστή και για τη μακροζωία των κατοίκων της, που ζουν συχνά μέχρι τα 100, αμέριμνοι, στα πανηγύρια, απολαμβάνοντας μία σειρά από εξαιρετικές τροφές. Ποιο είναι το superfood που ξεχωρίζει και αξίζει να εντάξει κανείς στη διατροφή του

Πέρα από την ομορφιά της, η Ικαρία έχει γίνει γνωστή και για τη μακροζωία των κατοίκων της, που ζουν συχνά μέχρι τα 100, αμέριμνοι, στα πανηγύρια, απολαμβάνοντας μία σειρά από εξαιρετικές τροφές. Υπό αυτό το πρίσμα, η Diane Kochilas αναλύει στο CNBC ποιο είναι αυτό το superfood που ξεχωρίζει και αξίζει να εντάξει κανείς στη διατροφή του.

«Από τα φασόλια μέχρι τα χόρτα, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που συνθέτουν την παραδοσιακή διατροφή των ανθρώπων εδώ στο νησί, που ανήκει σε μια χούφτα από περιοχές στον κόσμο όπου οι άνθρωποι τείνουν να ζουν περισσότερο» αναφέρει χαρακτηριστικά η κα Kochilas που περνά περίπου το μισό χρόνο στην Ικαρία και διευθύνει μια σχολή μαγειρικής έξω από το σπίτι του χωριού της.

Διαβάστε τη συνέχεια στο insider.gr

Ακολουθήστε το jenny.gr στο google news και μάθετε τα πάντα γύρω από τη διατροφή, τη γυμναστική, το σεξ και την ψυχική υγεία.